G4Media.ro

Gerard Depardieu va fi judecat în octombrie 2024 pentru agresiuni sexuale

sursa foto: Captură video

Gerard Depardieu va fi judecat în octombrie 2024 pentru agresiuni sexuale

O nouă etapă importantă în acuzaţiile de violenţe sexuale care îl vizează pe Gerard Depardieu: actorul francez, deja anchetat pentru viol, va fi judecat în octombrie 2024, la Paris, pentru agresiuni sexuale comise asupra a două femei în timpul unor filmări din 2021, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

„La finalul arestului său preventiv (…), Gerard Depardieu a primit o convocare pentru a se prezenta în faţa Tribunalului Corecţional”, a anunţat luni seară Parchetul din Paris.

„El va fi judecat în octombrie 2024 pentru agresiuni sexuale care ar fi fost comise în septembrie 2021 asupra a două victime, în timpul filmărilor de la pelicula ‘Les Volets Verts’, de Jean Becker”, au adăugat procurorii francezi.

„Este o uşurare”, a declarat avocata Carine Durrieu-Diebolt, reprezentanta în instanţă a unei decoratoare care îl acuză pe starul de cinema că a agresat-o sexual în timpul filmărilor de la „Les Volets Verts”.

„Există cu siguranţă şi alte victime. În acest stadiu, între 20 şi 25 de femei au denunţat fapte care variază de la ultraj la violenţe sexiste şi până la hărţuire sau agresiuni sexuale. A venit timpul ca el să fie judecat”, a adăugat aceeaşi avocată, care apără totodată în instanţă o altă femeie care a denunţat fapte comise de Gerard Depardieu în 2014.

Gerard Depardieu, vizat de mai multe plângeri pentru agresiune sexuală, a fost convocat luni dimineaţă pentru a fi audiat în arest preventiv la sediul Poliţiei Judiciare din Paris.

Unul dintre avocaţii lui, Christian Saint-Palais, a anunţat în jurul orei locale 18:30 în faţa jurnaliştilor că regimul de arest preventiv în care se afla celebrul actor a fost ridicat.

„Atunci când cineva este acuzat, vine inevitabil un moment în care trebuie să dea explicaţii. Şi astfel, astăzi a fost una dintre acele zile în care trebuie să explici acuzaţiile împotriva ta, pe care le conteşti”, a adăugat avocatul.

Cel puţin trei femei au depus plângeri împotriva actorului Gerard Depardieu, în vârstă de 75 de ani.

O decoratoare care lucra în echipa filmului „Les Volets Verts” a depus o plângere în februarie 2024 pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi insulte sexiste. Faptele ar data din septembrie 2021 şi s-ar fi petrecut într-o vilă privată din Paris.

Potrivit unui articol publicat în cotidianul Mediapart, Gerard Depardieu ar fi pronunţat mai multe fraze grosolane în timpul filmărilor, apoi ar fi atins-o într-o manieră nepermisă pe reclamantă.

Conform Mediapart, o altă femeie, asistentă de regie în timpul aceloraşi filmări, îl acuză pe starul francez de violenţe sexuale şi a depus la rândul ei o plângere.

Procesul în care Gerard Depardieu urmează să fie judecat în octombrie va viza aceste două acuzaţii.

În timpul acelor filmări, „de dimineaţă şi până seara aveam parte doar de fraze grosolane”, a declarat actriţa Anouk Grinberg, într-un interviu pentru AFP. „Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu pentru un film, ei ştiu foarte bine că angajează un agresor”, a acuzat ea.

O altă plângere a fost depusă de o fostă asistentă de regie. Ea l-a acuzat pe Gerard Depardieu de agresiune sexuală în timpul filmărilor de la „Le Magicien et les Siamois”, un lungmetraj regizat de Jean-Pierre Mocky în 2014.

Faptele semnalate de reclamantă, care avea pe atunci 24 de ani, s-au prescris şi starul francez nu va trebui să le explice în cadrul procesului său din luna octombrie.

Totodată, celebrul actor este inculpat din 2020 pentru viol şi agresiune sexuală asupra unei tinere actriţe, Charlotte Arnould.

Investigaţiile au fost finalizate pe 17 aprilie, iar Parchetul din Paris trebuie să ia acum o decizie finală, au precizat reprezentanţii săi.

Judecătorul de instrucţie va fi apoi cel care va decide dacă va dispune sau nu un proces.

Alte două plângeri au fost depuse împotriva actorului. Una dintre ele, depusă de actriţa Helene Darras pentru agresiune sexuală în timpul unei filmări în 2007, a fost respinsă pentru prescripţie. Cea de-a doua a fost depusă în Spania de jurnalista şi scriitoarea Ruth Baza, care l-a acuzat pe starul francez că a violat-o în 1995.

În total, aproximativ douăzeci de femei au depus mărturie în presă sau în faţa instanţelor.

„Niciodată, dar absolut niciodată, nu am abuzat o femeie”, a declarat actorul francez, în vârstă de 75 de ani, într-o scrisoare deschisă publicată în octombrie 2023 în cotidianul Le Figaro, referindu-se la acuzaţiile formulate de Charlotte Arnould.

Universul cinematografiei franceze a fost zguduit în ultimele luni de o succesiune de acuzaţii de violenţă sexuală din partea unor actriţe şi actori.

După Gérard Depardieu, cineaştii Benoît Jacquot şi Jacques Doillon sunt vizaţi de o anchetă pentru viol comis asupra unei minore, în urma unei plângeri depuse de actriţa Judith Godreche.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...