G4Media.ro

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru agresiune sexuală / Două…

sursa foto: captura video

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru agresiune sexuală / Două femei l-au acuzat că le-a atins în timpul a două filmări separate

Actorul Gérard Depardieu a fost reţinut luni, la o secţie de poliţie din Paris, pentru a răspunde unor acuzaţii de agresiune sexuală. El urmează să fie interogat după ce două femei l-au acuzat că le-a atins în timpul a două filmări separate: prima în 2014, în timpul producţiei filmului „Magicien et les Siamois”, de Jean-Pierre Mocky, iar a doua în 2021, în timpul filmărilor la „Volets Verts”, de Jean Becker. Avocaţii săi, Christian Saint-Palais şi Béatrice Geissmann Achille, nu au răspuns la solicitările AFP, transmite News.ro.

Potrivit BFMTV, acesta a fost reţinut la ora 8 dimineaţa.

Prima plângere a venit de la o asistentă care avea 24 de ani la momentul incidentului, în 2014. Potrivit versiunii sale, actorul i-a pus „palmele pe tot corpul [ei]” înainte de a-i adresa „cuvinte indecente”, a declarat aceasta pentru cotidianul regional Le Courrier de l’Ouest. Acest comportament a „bântuit-o” multă vreme. Ea a depus o plângere în ianuarie pentru „agresiune sexuală asupra unei persoane vulnerabile de o altă persoană care abuzează de autoritatea funcţiei sale”. În timpul filmărilor, „de dimineaţa până seara, aveam dreptul la mizeriile lui”, a declarat pentru AFP actriţa Anouk Grinberg. „Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu pentru un film, ştiu că angajează un agresor”, a acuzat ea.

Cea de-a doua plângere, depusă în luna februarie a acestui an pentru „agresiune sexuală”, „hărţuire sexuală” şi „insulte sexiste”, a fost făcută de o scenografă de film în vârstă de 53 de ani. Potrivit acesteia, actorul în vârstă de 75 de ani a imobiliyat-o pe un coridor, a prins-o între picioarele sale. La aflarea incidentului, echipa de filmare i-ar fi cerut actorului să îşi ceară scuze, ceea ce acesta a şi făcut. O anchetă a fost deschisă ulterior, potrivit Parchetului din Paris, în luna martie, confirmând un raport al Mediapart. Contactată, avocata scenografei, Carine Durrieu-Diebolt, a refuzat să comenteze citarea actorului.

Depardieu a fost pus sub acuzare în decembrie 2020 pentru „viol” şi „agresiune sexuală”, după o plângere a actriţei Charlotte Arnould, care a reclamat două violuri la domiciliul din Paris al actorului la sfârşitul lunii august 2018. Plângerea actriţei Hélène Darras, care l-a acuzat pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual în timpul unor filmări din 2007, a fost respinsă la sfârşitul lunii decembrie din cauza prescripţiei. În decembrie 2023, jurnalista şi scriitoarea spaniolă Ruth Baza a depus, de asemenea, o plângere în Spania împotriva actorului pentru „viol”. Faptele au avut loc la Paris în 1995.

Gérard Depardieu neagă faptele. Într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro în octombrie anul trecut, Gérard Depardieu a declarat că a vrut să spună „adevărul” şi că nu a abuzat „niciodată” de o femeie. „Nu am decât cuvântul meu pentru a mă opune tribunalului mediatic şi linşajului care mi-a fost rezervat”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce frumos isi aduc aminte unii ca au fost agresati dupa ani de zile. Tu ca persoana agresata nu te duci la politie in ziua in care ai fost agresat. Nu te duci nici in ziua urmatoare, nici macar in luna urmatoare. Astepti niste ani de zile. Frumos.