G4Media.ro

George Simion deplânge retragerea lui Petrișor Peiu din conducerea Transgaz. Peiu, apropiat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

George Simion deplânge retragerea lui Petrișor Peiu din conducerea Transgaz. Peiu, apropiat de partidul extremist AUR, fusese propus de PSD

George Simion, președintele partidului extremist AUR, a deplâns vineri retragerea lui Petrișor Peiu de la Transgaz, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că Peiu ”s-a retras”. G4Media a scris în exclusivitate că secretarul general al guvernului, Marian Neacșu (PSD), l-a nominalizat pe Petrișor Peiu în funcția de membru al Consiliului de Administrație al companiei strategice Transgaz.

”Petrișor Peiu putea să schimbe soarta TransGaz. Așa că mafia politică l-a îndepărtat, Marcel Ciolacu zice că “s-a retras”. Rămân acolo soțiile lui Motreanu, Gerea, Chițoiu, Nicolicea”, a scris George Simion pe Facebook.

Transgaz a anunțat vineri seară pe bursă, după închiderea ședinței de tranzacționare, că a primit din partea statului propuneri de candidați pentru funcțiile de administratori provizorii în Consiliul de Administrație. În anunțul oficial, compania a postat propunerea făcută de Marian Neacșu pentru numirea lui Petrișor Peiu și Orosz Csaba în Consiliul de Administrație al Transgaz. SGG este acționarul majoritar al Transgaz, cu 58,5% din acțiuni, și controlează practic compania.

Petrișor Peiu s-a remarcat în ultimii ani cu atacuri furibunde la adresa Transgaz, pe măsură ce compania și-a extins rețeaua de conducte astfel încât România să poată importa gaze naturale și din alte surse decât Rusia.

În 15 februarie, Petrișor Peiu a participat ca invitat principal, alături de Eugen Orlando Teodorovici, la o dezbatere organizată de partidul extremist AUR pe teme de energie. Peiu a stat la prezidiul dezbaterii alături de copreședinții AUR de la acel moment, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Eugen Orlando Teodorovici. Petrișor Peiu este un invitat frecvent în emisiuni cu liderul AUR George Simion.

În 23 februarie, co-președintele AUR, George Simion, a declarat la Realitatea TV, că ”îi va vizita acasă” pe politicienii despre care Petrișor Peiu, un analist economic care propovăduiește naționalismul economic, a susținut că și-ar fi angajat soțiile în Consiliile de Administrație de la Transgaz și Petrom.

În 2016, Petrișor Peiu a scris pe contul său de Facebook un mesaj puternic de solidaritate cu George Simion: ”Și eu sunt George Simion pentru că fiecare politician dintre cei care controlează statul Republica Moldova este de fapt un Vladimir Voronin!”

Petrișor Peiu este un analist economic care propovăduiește naționalismul economic. El este profesor la Universitatea Politehnica din București, a fost consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, președinte al Sidex Galați și administrator al unor companii precum Romtelecom, Omniasig și Electroputere, iar în prezent este consultant în afaceri.

Petrișor Peiu a lansat în trecut mai multe atacuri la adresa companiei Transgaz. De exemplu, în anul 2018, el acuza Transgaz de „secretomanie” și că ascunde relația cu o firmă care sprijină regimul lui Viktor Orban din Ungaria. Transgaz i-a răspuns, ulterior, că respinge acuzaţiile că ar face un joc în favoarea Ungariei. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Partidul extremist AUR…
  Pai, nu este mai putin extremist decat USR (asta este extremist de gen si atarnator al intereselor progresiste din occident) sau UDMR (asta este exact minus AUR). Dar alea sunt „democratice” 🙂

  • comenteaza pe sputnik aurolac daca nu-ti place sa ti se spuna pe nume. Voi aurolaci aveti liste negre cu jurnalisti si politicieni pe care vreti sa-i b3liti asta inseamna ca sunteti legionari extremisti.

  • Ai scris greșit, este un partid EXTREMUIST.

 2. Lasa ca poate o pun pe Gorghiu, jos cu peiu :))

 3. De la hoț pesedez la amețit aurolac, din lac în puț.

 4. Georgica plange ca PSD nu l-a sustinut pe „specialistul” rusofob de la AUR in CA-ul unei companii de stat. Asta da opozitie, sa plangi ca oamenii cu care te „lupti” nu-ti sustin impostorii din partid

 5. Un om cu bun simt care le strica smecheriile la politicieni!!!

 6. Profesorul și economistul.sulii. Bate cimpii pe.la Reiterează TV. Adevărat pe bani frumoși.

 7. Ne vedem la alegeri….