G4Media.ro

General ucrainean: Soldați ruși mai bine antrenați sosesc pe linia frontului

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

General ucrainean: Soldați ruși mai bine antrenați sosesc pe linia frontului

Un general ucrainean a declarat că soldații ruși mai bine pregătiți sosesc acum pe linia frontului, în urma recentei mobilizări a Moscovei, relatează Sky News.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul Oleksander Syrskyi, a declarat la televiziunea națională că mobilizarea a sporit amenințarea militară a Rusiei în Ucraina, dar că Moscova folosește acum o mulțime de echipamente vechi, deoarece se luptă pentru a-și reface proviziile.

„Pe frontul de est, situația este foarte tensionată, inamicul atacă unitățile noastre în fiecare zi”, a afirmat el.

Întrebat despre mobilizarea ordonată de Moscova în luna septembrie, el a spus: „Un astfel de număr de personal a crescut amenințarea pentru noi și acestea nu sunt doar cuvinte – sunt brigăzi noi, batalioane noi care au fost antrenate, este vorba de reaprovizionarea pe care armata o aștepta pentru că era epuizată. Cei care vin acum au un nivel de pregătire mai bun decât cei care au fost trimiși anterior pe front”.

De asemenea, generalul a precizat că, în ciuda amenințării sporite, forțele rusești au făcut doar un progres lent în jurul orașului Bakhmut, una dintre principalele zone de luptă din estul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat în septembrie mobilizarea parțială a aproximativ 300.000 de rezerviști pentru a-și consolida forțele din Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. E Rusia, nu se pot șterge cu buretele decenii de corupție și contraselecție.

 2. Au reusit si ei dupa un an sa mai antreneze doi, trei soldati, bine spunea Kasparov, in lume fiecare tara are mafia ei, in Rusia, mafia are tara.

 3. Cum isi dau seama ca aia de acum sunt mai bine pregatiti? Omoara mai multi ucraineni? Pierd mai putine tancuri? Lovesc mai multe tinte?

 4. Este corectă chiar și logica. Toți ăștia mai bine pregătiți erau ținuți pt un conflict mai mare. Rusia chiar avea de gând să intre în conflict cu NATO în estul europei. Era inevitabil conflictul chiar aici în românica după ce atacau Moldova. Cum planul nu s-a confirmat, NATO evita la maxim un conflict(iar rușii si-au dat seama) folosesc trupele mai bi e antrenate în razboiul din Ucraina. Este posibil ca ăsta să fie cantecul de lebădă al rusiei pe bune. Este realmente „all in” pt ca altfel vor pierde la sigur.

  • O singura nelamurire am: daca dacul liber e proprietarul de drept al lui CEAS si PALTON, de ce actiunea se petrece de la Nistru pana la Don?

 5. Staț cuminț, Rusia are mai mult ca sigur armament modern, doar că și-au epuizat stocurile vechi și militari profesioniști!

  • armament modern are, dar depinde ce intelege fiecare prin modern. la ei si 1945 e tot modern :)))))))))))))))))))))

  • Ma rog, ei tot ameninta pe toti cu de toate pentru toti dar pe campul de lupa, ucrainienii au reusit sa le distruga elicoptere de ultima generatie cu o simpla racheta anti-aeriana de distanta scurta.

  • Blindata rusească Terminator e extrem de puternică. Dar câte exemplare au avut rușii? Vreo 10.

 6. Dacă s-au antrenat cu coada de mătură tot degeaba…

 7. aiurea. A baut g-ralul undercover prea mult spirt.