G4Media.ro

Gazprom: Staţia de compresoare Portovaia a gazoductului Nord Stream 1 nu mai…

Gazprom: Staţia de compresoare Portovaia a gazoductului Nord Stream 1 nu mai respectă cerinţele de siguranţă

Gigantul rus al gazelor Gazprom a anunţat luni că a primit un avertisment oficial de la autorităţile de reglementare ruse că staţia de compresoare Portovaia, inactivă, care ar trebui să pompeze gaze către Germania prin conducta Nord Stream 1, nu mai respectă cerinţele de siguranţă, relatează news.ro conform Reuters.

Gazprom a declarat vineri că a detectat o scurgere de petrol în singura turbină care încă mai funcţiona la Portovaia şi că va întrerupe alimentarea cu gaze naturale până când va fi reparată.

Luni, Gazprom a citat Siemens Energy, care a efectuat lucrări de întreţinere la turbinele Nord Stream 1, spunând că ”motivele scurgerilor de ulei pot fi eliminate doar de o firmă specializată de reparaţii”.

Potrivit comunicatului, Portovaia este acum o ”facilitate de producţie periculoasă” şi nu mai poate funcţiona legal.

Siemens Energy a declarat sâmbătă că nu a fost însărcinată să execute lucrările şi că scurgerea raportată de Gazprom nu ar afecta de obicei funcţionarea unei turbine şi ar putea fi sigilată la faţa locului.

De asemenea, a spus că şi alte turbine sunt disponibile pentru utilizare la staţia Portovaia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat luni poziţia Moscovei conform căreia problemele cu furnizarea de gaze din Rusia sunt în întregime rezultatul sancţiunilor occidentale.

Europa a acuzat Rusia că utilizează livrările de energie ca pe o armă, drept răzbunare pentru sancţiunile occidentale impuse Moscovei din cauza intervenţiei sale militare în Ucraina, relatează news.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Acum Rusia taie gazul, după ce Europa și-a instalat terminale LNG și a găsit soluții alternative. Dăștepți rău rușii.

  • O să isi revină turbina de la sine când se umple rezervoare cu gaz din Rusia. 😅 doar nu o să închidă sondele

 2. Ce penibilă propagandă! Cred că în afară de a insufla scoabelor sovietice ideea că „moamă ce le-am tras-o vesticilor“ alt scop nu are. Niciun om normal la cap nu pune botul la așa ceva.
  Domnule ambasador rus baga bine la cap: în România nu ține cu așa o țicneală brejnevistă! :)))))

 3. O sa vedem anul viitor cat creste deficitul UE.

 4. Economici dar cu ce risc ? O afacere care pare buna dintr-un anumit punct de vedere, poate fi proasta din alt punct de vedere. Cel mai bun exemplu e Ungaria. S-a gudurat Orban pe langa Putin sa ia gaze cu 10% mai ieftin dar a pierdut fonduri de zeci de miliarde de la UE. Asta ar fi una. A doua chestie e ca nimic nu e gratis cand vine vorba de Putin. Orban a trebuit sa accepte ca noua centrala atomo sa fie facuta de Rosatom. Ce inseamna asta ? inseamna tehnologie sovietica de tip Cernobal in inima Europei, inseamna un risc enorm pentru toate tarile din jur. Inseamna dependenta si mai mare de rusi si risc de santaj si mai mare. Merita ? Io zic ca nu.

 5. De ce nu postați ce am scris despre acest subiect? De ce selectați postările dacă nu aduc nici un fel de injurii? Nu vă convine ce? Dacă dați voie să se comenteze pe subiecte, de ce triați comentariile? Ce urmăriți cu aceste apucături comuniste de cenzură?

 6. „avertisment oficial de la autorităţile de reglementare ruse …” … ma cum se face ca aceste „autoritati” nu au zis nimic 10 ani cat dictatura totalitara Putin si-a facut stocul de bani pentru a-si sedimenta dictatura .. zic acuma cand acelasi dictator a decis singur sa declare genocid, nu i-a mers cu supunerea unui popor suveran si acuma incearca sa terorizeze un intreg continent, un singur cr!m!nal???
  Mare mare coencidenta!

  Nu cumva, in realitate, aceasta „autoritate re reglementare rusa..” a promit ordin sa execute ce vrea acest cr!m!nal Putin?

 7. Europenii au declarat încă de la primele sancțiuni
  că vor face tot posibilul de a nu mai depinde de petrolul și gazele rusești. Scopul a fost atins, atunci care sunt motivele care îi fac sa își plângă de milă? Ce este atâta de greu de înțeles! Gata, nu vor mai fi gaze rusești în Europa. UE ne va distruge cu politica lor haotică și iresponsabila. Viața va deveni extrem de scumpa. Viața în huzur și traiul îndestulător a luat sfârșit.