G4Media.ro

Gareth Bale: Țările cu fani raportați în repetate rânduri ca rasiști nu…

Sursa foto: Facebook / Gareth Bale

Gareth Bale: Țările cu fani raportați în repetate rânduri ca rasiști nu ar trebui să aibă voie să participe la competiții internaționale de fotbal

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Țării Galilor, Gareth Bale, a făcut un apel pentru interzicerea echipelor ai căror fani au fost raportați în repetate rânduri pentru rasism la campionate internaționale de fotbal, după ce mai mulți jucători ai echipei Angliei au fost abuzați în Budapesta joi, relatează Reuters.

Televiziuni britanice au relatat „strigăte ca de maimuță” țintite către jucătorii de culoare ai Angliei, iar fanii au aruncat cu pahare de plastic către ei atunci când sărbătoreau goluri.

Bale a pus la îndoială investigațiile care obișnuiesc să urmeze astfel de incidente și a cerut mai multe acțiuni imediate.

„Nu cunosc severitatea a ceea ce trebuie făcut, dar cel mai ușor lucru este… chiar dacă interzici fanilor accesul în stadion sau dacă ei o fac în mod repetat, ceea ce pare a se întâmpla, atunci interzici țării accesul în competiție”, a spus el.

„Dacă acea țară continuă să facă aceste gesturi oribile, atunci, poate, cel mai bun lucru de făcut este să scapi de ei, să le dai o suspendare și să sperăm că așa își vor învăța lecția”, a mai spus el.

FIFA a deschis proceduri disciplinare în relație cu incidentele din Budapesta, care au fost condamnate de Asociația Fotbaliștilor Profesioniști și de premierul britanic, Boris Johnson.

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a spus sâmbătă că autoritățile trebuie să facă pași pentru a preveni exprimările rasismului la meciuri de fotbal sau la orice alte aspecte ale vieții. Dar el a criticat presa internațională pentru că a spus că în Arena Puskas, atmosfera este „rasistă și ostilă”.

„Cu siguranță, trebuie să facem pași împotriva anumitor afirmații, dar este un non-sens să etichetezi comportamentul a 60 sau 70 de mii de oameni, bazându-te pe asta”, a spus ministrul.

Mason Mount, atacant al echipei Angliei, a etichetat comportamentul publicului maghiar ca o „rușine”, dar a spus că echipa lui l-a folosit ca o motivație ca să dea mai multe goluri.

Bale a adăugat că toți colegii săi vor avea sprijinul lui dacă decid să plece de pe teren, ca reacție la orice abuz rasial în timpul meciului contra Belarus din Kazan.

Sursa foto: Facebook / Gareth Bale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. cancel culture continua :))

  2. Jucătorii nu sunt vinovați. Sancțiunea normală este să nu se mai dispute meciuri internaționale în Ungaria.

  3. Suporterii galezi ,englezi sunt monumente de sportivitate și antirasism.Uitate in ograda ta mai Bale .Sau ai uitat de Heysel,acolo nu a fost rasism a fost crima.

  4. Tara Galilor e cea mai rasista tara din UK. Dovada si faptul ca sunt cei mai putini straini care lucreaza acolo