G4Media.ro

Garda de Mediu Neamț nu are inginer silvic, deși 45% din suprafața…

Sursa foto: G4Media.ro

Garda de Mediu Neamț nu are inginer silvic, deși 45% din suprafața județului e pădure / Director: ”Ce se întâmplă în pădure este ceva de speriat. Exploatatorii își iau lemnul brut, mare, gros, și fac cherestea, fac bani, iar ce rămâne în urmă nu vă pot descrie”

Județul Neamț nu are niciun inginer silvic angajat la Neamț, anunță directorul instituției, Iftime Petrariu, în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural, relatează Ziar de Piatra Neamț.

Conform datelor indicate de șeful Gărzii de Mediu, Iftime Petrariu, 45% din suprafață este împădurită. Cu toate acestea, în mod absolut inexplicabil, Garda de Mediu nu are niciun inginer silvic angajat la Neamț.

„În 2019, printr-un ordin de ministru la Mediu, la solicitarea mea am aprofundat mai mult controalele în pădure… pentru că vă spun, ce se întâmplă în pădure este ceva de speriat. Exploatatorii își iau lemnul brut, mare, gros, și fac cherestea, fac bani, iar ce rămâne în urmă nu vă pot descrie. Noi nu facem aproape niciun control. Jumătate din suprafața județului… Lucrurile astea erau prevăzute într-o autorizație pe care trebuia să o obțină exploatatorii, autorizație de mediu de la Agenție. Din 2019 nu se mai face”, spune el

Directorul susține că documentul nu mai e necesar, iar exploatatorii fac ce vor în pădure.

”Nu mai e necesar. Am ridicat problemele astea tot timpul, și verbal la întâlnirile cu conducătorii noștri, și în scris de 3-4 ori pe an. Nimic, nimic, nimic.”, a declarat Iftime Petrariu într-o ședința de Colegiu Prefectural.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Păi nu zbiară toți politicienii ăstia de dreapta ( angajați la stat ) și diverși patroni cu firme de uliță sa se taie cheltuielile publice că sunt prea mulți bugetari ? O sa avem o țară fără paduri și lacuri , fără șosele și cu gunoaie aruncate peste tot dar cu BMW-uri și Mercedesuri în garajele șmecherilor.

  • ma nene, esti p.r.s.t sau ce?
   sunt nu multi, sunt prea multi bugetari, mulllttttt multttt prea multi bugetari, sunt birouri intregi de impingatori de hartii, pentru o cerere, pentru un aviz, pentru o hartie iti trebuie cel putin 5 oameni sa se rezolve cand s-ar putea obtine online , tot felul de agentii si tot felul de institutii au de 2, 3 ori mai mult personal decat daca ar fi la privat (gen tarom, tvr, spitalele cu extra personalul ne-medical ….)
   mai pune-ti mintea la contributie, ca bmw-urile si mercedesurile sunt tot ale bugetarilor si smecherilor care fac afaceri impreuna

  • Rusu face pe pr0stu. Stie bine ce se intampla, dar trebuie sa-si apere interesele.
   El este in cardasie cu politicienii care fac posibil jaful padurilor.
   Si nu zic ca nu trebuie sa exploatam, dar sa o facem intr-un mod legal si moral.

  • Politcienii aia de crepata de care spui tu vor sa infiinteze si un DNA al padurilor. Ai tai plimba proiectul de lege prin sertare.

 2. Garda de mediu și Garda forestieră au atribuții diferite, dar se mai calcă pe picioare. Ce ar fi dacă toate problemele de mediu, inclusiv cele silvice, ape, sol etc ar fi acoperite de o singură institutție

 3. Așa e și în Apuseni. Am fost de curând în zona Someșul Rece. E o zona care a scapat pana acum masacrului general. Acu’ ți se rupe sufletul, au facut drum de expoatare, taie in delir. Cumetria asta psd-pnl este cea m mare boală social-politică a Ro.

 4. „Județul Neamț nu are niciun inginer silvic angajat la Neamț”. dar la rus? dar la suceava are ? vai de voi „redactia”