G4Media.ro

Garda de Coastă a confiscat 412.000 pachete de țigări de contrabandă ascunse…

Garda de Coastă a confiscat 412.000 pachete de țigări de contrabandă ascunse într-un container cu mobilă din Portul Constanța

Garda de Coastă a confiscat 412.000 pachete de țigări de contrabandă ascunse într-un container cu mobilă, a anunțat instituția printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

În timpul acțiunii din Portul Constanța Sud Agigea, coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Parchetului Curții de Apel Constanța, au fost găsite țigările în valoare de un milion de euro. În locul acestora, vaporul ar fi trebuit să fie încărcat cu mobilier de plastic din Emiratele Arabe Unite.

Procurorii au deschis dosar penal pentru contrabandă.

Comunicatul integral al Gărzii de Coastă

         Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanţa, au descoperit și confiscat, în urma unor activități informativ-operative, peste 412.000 pachete cu țigări de contrabandă, transportate într-un container cu obiecte de mobilier.

În data de 19.08.2020, în Portul Constanța Sud Agigea, s-a efectuat controlul fizic al unui container, selectat în baza unei informații, de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere. Conform documentelor de transport, containerul  trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca provenienţă Emiratele Arabe Unite.

La deschiderea containerului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au constatat că în partea din faţă se aflau cutii care conţineau obiectele de mobilier menţionate în documente, iar restul containerului fiind încărcat cu cutii de carton ce conțineau țigări de proveniență Duty Free.

Containerul a fost transportat la sediul Gărzii de Coastă, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 412.050 pachete cu țigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro).  Ţigările au fost ridicate de polițiștii de frontiera in vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului din cadrul Curții de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

sursa foto: Poliția de Frontieră

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Catule unde sunt rapiscanele din vami, mai ales din portul Constanta si cele din Est, Nord si Serbia???Unde este siguranta soldatilor USA care vor cantona la Constanta.In loc de tigari astia pot sa introduca orice in sutele de containere care intra zilnic in Romania.Cine le controleaza continutul, in conditiile in care nu aveti niciun rapiscan functionabil in vami???Bani pentru partid si camarila lor mafiota!

  2. Stiau de ele dar le-au scos de la naftalina, sa arate ca muncesc … Interesant ce se intampla dupa cu ele … De obicei se intorc pe ‘piata’ … Valabil in special si pt. cele de categoria ‘A’ risc. Pai mai are DIICOT-ul toate tonele confiscate in ultimii ani ? Sa ne spuna si noua cineva, un jurnalist, oricine … si-un chimist incoruptibil la fata locului sa verifice daca nu-s cartoane goale …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.