G4Media.ro

GALERIE FOTO Protest în Piața Victoriei pentru dreptul tinerilor din România de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

GALERIE FOTO Protest în Piața Victoriei pentru dreptul tinerilor din România de a avea acces la educație incluzivă, fără discriminare și fără cenzură: „Nu homofobiei, nu transfobiei, da educației”

Mai multe asociați civice au protestat, sâmbătă, în Piața Victoriei, pentru dreptul tinerilor din România de a avea acces la educație incluzivă, fără discriminare și fără cenzură: „Nu homofobiei, nu transfobiei, da educației” este unul dintre sloganurile afișate la manifestație.

„Noile generații merită și trebuie să învețe valori precum respectul sau empatia și au dreptul să cunoască diversitatea ca parte a realității zilelor noastre. Doar așa le putem garanta apartenența la o lume care va respecta dreptul fiecărui cetățean la demnitate. Orice încercare de a îngrădi accesul elevilor/elevelor și studenților/studentelor la informație și orice tentativă de limitare a dreptului la demnitate, indiferent de rasă, naționalitate, etnie, vârstă, gen, categorie socială, convingere politică sau religioasă, orientare sexuală, identitate de gen, abilități fizice sau mentale sau caracteristici personale, reprezintă un act de cenzură și demonstrează o atitudine discriminatorie – lucruri de netolerat într-o societate modernă”, au scris organizatorii pe Facebook.

„Ieșim în stradă pentru a ne exprima opoziția fermă față de atacurile repetate la adresa drepturilor minorităților, cel mai recent exemplu fiind scrisoarea înaintată de majoritatea cultelor religioase din România, în frunte cu Biserica Ortodoxă Română, către Ministerul Educației, cu cu intenția de a schimba în mod discriminatoriu noile legi ale educației „România Educată”. Cerem Ministerului Educației ca proiectele de legi ale educației să respecte legislația națională și internațională la care România este parte”, se mai arată în descrierea evenimentului.

La eveniment au participat Asociația ACCEPT, Asociația E-Romnja, Asociația Mame pentru Mame, Asociația MozaiQ, Asociația Supra, Centrul Filia, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice, Consiliul Național al Elevilor, Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Normalitate, informatie si educație înseamnă bărbat și femeie. Familia înseamnă bărbat și femeie. Unii bolnavi la cap datorita pornografiei și lipsa educației adevărate, homosexualitatea este o deviație de comportament. Așa duce la produsirea educației și mentalității în rândul tinerilor. Așa este de mii de ani. Unii vor familia dintre om și animal, dintre om și pasare sau dintre om și personaj film. Ar trebui duși la psihiatrie. Dumnezeu a creat bărbat si femeie, punct. Aceste demosntratii și proteste fac doar rău societății și viitoarelor generații ce vin după noi. Religia nu poate fi în școală pentru ca sunt persoane și de alte confesiuni, doar istoria religiilor se poate preda. Lumea nu înțelege ca homosexualitatea, pronografia, drogurile și jocurile de noroc fac foarte mult rău societății umane.

  2. Da, acesta sunt carne de tun sau idioții utili.

  3. Unde au intrat? Aveti informatii mai precise?
    Ca eu nu mai am incredere deloc in Soros, nici pana astazi nu au intrat banii promisi pentru 10 August. Nici un cent n-am vazut de la neseriosul ala.

  4. genurile sint imaginare…se.xul este stiintific real…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  5. În Occident nu este nicio problemă ca oamenii să fie respectați așa cum sunt. Numai în România trăim în Evul Mediu.

    • Păi nu se respectă așa cum sunt. Își taie sânii și organele genitale.