G4Media.ro

GALERIE FOTO Premierul Ciucă și Marcel Ciolacu, prezenți la aprinderea Menorei de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

GALERIE FOTO Premierul Ciucă și Marcel Ciolacu, prezenți la aprinderea Menorei de Hanuka, Sărbătoarea Luminilor la evrei

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent alături de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, la aprinderea Menorei cu ocazia începerii Hanuka, Sărbătorarea Luminilor la evrei.

Ciucă a afirmat că sărbătoarea Hanuka reprezintă pentru comunităţile evreieşti lumină şi biruinţă. „Hanuka ne aminteşte că speranţa şi credinţa ne fac mai puternici”, a adăugat şeful Guvernului la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka care a avut loc, duminică, la Opera Naţională.

„Cu prilejul Sărbătorii HanuKa, doresc să transmit urările mele sincere de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţii evreieşti din România. Sărbătoarea Hanuka reprezintă pentru comunităţile evreieşti lumină şi biruinţă, Hanuka ne aminteşte că speranţa şi credinţa ne fac mai puternici. Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Opera Naţională Bucureşti, instituţie simbol a culturii româneşti, care de-a lungul timpului a reunit artişti şi public deopotrivă, de naţionalităţi, credinţe şi religii diferite”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai spus că „aprinderea lumânărilor Menorei ne aduce împreună pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună”.

„În această seară, Opera Naţională Bucureşti ne găzduieşte sub aceeaşi cupolă, la invitaţia Excelenţei Sale domnul ambasador David Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii şi culturi, dialogul şi respectul. Aprinderea lumânărilor Menorei ne aduce împreună pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unităţii în diversitate, pentru noi şi generaţiile ce vor urma. Hag  Hanuka Sameah!”, a conchis premierul.

sursa: News.ro, sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. „Alo, Marsel? Che „breten” Marsel nu mai poate să spun, când văd la tine cum te uită ca „bo.u la poa rta nou” când aprind duj man evr.eu lumânare de Hanuca …
  S-a terminat, nu mai vrei să aud de vânătoare in Munte de la Buzău cu hă.ităș Marsel !
  Nici Sal.aam aleik.um la tine nu spun…!”

  • hi man.
   sa intelegem ca sirianul Omar nu-l va mai suna pe bretenel Marsel ot Buzau?
   o prietenie solida, de durata, care a rezistat timpului si atacurilor adversarilor, sa se naruiasca de la Hanuka ..ar fi pacat.

  • Domnu’ ot Navaronni,
   Verificăm și noi mesajele recepționate pe adrese terminate cu punct și…, fr.ate ?

 2. Niste marionete….

 3. Daca tot i-au prins pe acolo, sa-i taie imprejur. Sa faca Ciuca si Ciolacu un sacrificiu si sa suporte o circumcizie, in semn de respect pentru gazde! 🙂

 4. nici o zi fara peste

 5. Au luat lumina.

 6. Salut !
  Enough is enough !

 7. Titlul ar fi fost premierul Marcel ciolacu și vicepremierul Ciucă …. Observă cineva că „partidulnaționalliberal” este acoperit 100% de pesedea in aparițiile publice? Jos USR! Bravo #echipacastigatoare. Iohannis prim ministru. :))))) Vai de steaua voastră de psdnlisti

 8. În curând va deveni Zi Nationala!