G4Media.ro

GALERIE FOTO Papa, pe jos pe străzile pustii ale Romei, pentru a…

GALERIE FOTO Papa, pe jos pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga pentru sfârşitul pandemiei

Papa Francisc s-a aventurat, duminică, pe jos, pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga la două altare pentru sfârşitul pandemiei de coronavirus, după ce Vaticanul a anunţat că celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc, în premieră, fără public, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Papa a părăsit Vaticanul neanunţat şi s-a dus să se roage la Bazilica Santa Maria Maggiore, apoi s-a îndreptat, pe una dintre principalele străzi din Roma, spre biserica Sf. Marcello, unde s-a rugat în faţa unui crucifix folosit într-o procesiune pe vremea în care ciuma a lovit Roma, în 1522.

Această prezentare necesită JavaScript.

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, suveranul pontif s-a rugat pentru sfârşitul pandemiei şi pentru cei bolnavi, familiile acestora şi sănătatea personalului sanitar şi a lucrătorilor care au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente, pe fondul unei carantine la nivel naţional.

O imagine publicată de Vatican îl înfăţişează pe Papa, însoţit de câţiva membri din cadrul personalului de securitate, deplasându-se pe jos pe Via del Corso, stradă principală de obicei foarte circulată, însă pustie duminică.

Vaticanul a anunţat duminică că toate celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc „fără prezenţa fizică a credincioşilor” în Piaţa Sf. Petru, din cauza pandemiei de coronavirus, o măsură considerată fără precedent în vremurile moderne. Nu este clar cum vor fi reduse evenimentele de amploare însă, potrivit unor surse consultate de Reuters, se analizează posibilitatea ca acestea să fie organizate în spaţii închise, inclusiv în Bazilica Sf. Petru şi în Capela Sixtină, cu participarea unui grup restrâns, reprezentativ.

Italia este cea mai afectată ţară europeană. Bilanţul deceselor în urma pandemiei de coronavirus a crescut duminică la 1.809, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 24.747, notează Reuters.

Papa, Vaticanul şi biserica din Italia, ţară predominant catolică, şi-au modificat tradiţiile de secole pe fondul epidemiei. Atât în Italia cât şi în alte zone, slujbele au fost anulate pentru a se evita adunările mari de oameni. Preoţii i-au îndemnat pe credincioşi să participe la slujbe prin intermediul televiziunii şi al internetului.

Sursa foto: Vatican Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Un gest cu un impact emotional teribil . Papa ne arata tuturor forta unui prelat ce pune imaginea unui singur om in centrul atentiei intregii lumi . In aceste unice momente , o imagine ce va face inconjurul – MAPAMONDULUI – ne uimeste pe noi toti . In timp ce politicienii noastri se ascund (cu exceptia premierului ORBAN )maretia unui singur OM ne arata curajul exceptional al celui ce este Papa Francisc. De neegalat acest gest . Putem spune -cu mina pe inima – exista un om intre oameni -. Acest unic gest ne arta noua , cetateni ai planetei Terra ,imaginea -OMULUI FRANCISC- care dincolo de imensitatea si responsabilitatea statului de – PAPA de la ROMA- are o adinca intelegere a umanul ce exista undeva ascunsa in noi toti .Indemnul ce deriva din acest gest ne arata puterea omului in fata stihiilor naturii si ne motiveaza existenta efemera pe aceasta planeta . Sa ne rugam o data cu minunatul nostru PAPA.

  2. Dani ce face nu iese sau n-a primit inca aprobare de la Kiril, ofiterul sau de legatura cu Cracanel?

    • Din cauza coronavirus, nu i-a ajuns ultimul model de S Klasse și n-are cu ce să iasă, doar nu vrei să apară în vreun cazan de S Klasse de anul trecut.

  3. Care e rostul acestei plimbări? O plimbare pe o strada pustie, fără contact cu cineva, iar după asta va predica ca numai credința l-a ferit de boala. Mergi în centrele de carantina și apoi demonstrează puterea rugaciunilor și a bisericii!

  4. Daca era in Romania il amendau.

    • Asadar din acest motiv , la noi , nu iese nici un reprezentant inalt prelat pe strada sau nici un politician nu face nimic (cu exceptia guvernului )si stau pititi si infricosati de virus . Iar ai luat-o pe aratura .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.