G4Media.ro

Gabriela Firea vrea să înființeze o nouă instituție de cultură: sediu nou,…

Gabriela Firea vrea să înființeze o nouă instituție de cultură: sediu nou, trei posturi de șefi și opt angajați

Primăria București înființează pe bandă rulantă firme și instituții finanțate din bugetul bucureștenilor. Un proiect de hotărâre a Consiliului General arată că Primăria condusă de Gabriela Firea vrea să înființeze Centrul Cultural EXPO ARTE, o nouă instituție finanțată din bugetul Capitalei. Noul centru va avea trei șefi și opt angajați, potrivit proiectului postat pe site-ul Primăriei.

Ce va face noua instituție? Va reorganiza centrele expoziționale deținute de primărie și va organiza expoziții de artă plastică.

Centrul Cultural EXPO ARTE se va adăuga unui număr impresionant de centre culturale, firme și instituții artistice gestionate deja de primăria condusă de Gabriela Firea, unele dintre ele făcând exact același lucru ca noua instituție. Printre ele se numără Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti-ARCUB, Centrul de Creaţie, Artă şi Traditie al Municipiului București și Centrul Cultural LUMINA.

Deși suntem deja la jumătatea anului Centenarului Marii Uniri, motivarea proiectului folosește pretextul acestui eveniment pentru a justifica înființarea Centrului: ”Municipiul București intenționează în anul Centenarului să recupereze și să gestioneze mai eficient spațiile expoziționale aflate în unitatea sa administrativ teritorială prin înființarea și organizarea unui serviciu public dedicat, un centru de înaltă cultură care să ofere artiștilor mai puțin cunoscuți sau chiar debutanți șansa de a-și prezenta operele publicului”.

Inițial, centrul va funcționa în clădirea Primăriei, dar va urma cumpărarea sau închirierea unui sediu propriu. Primăria își va reduce numărul de posturi din aparatul propriu pentru a-i angaja pe cei trei șefi și opt funcționari de la noua instituție.

Reamintim că Gabriela Firea a inițiat și înființarea unui holding comercial deținut de primărie, care are în componență 20 de firme în cele mai diverse domenii. Printre șefii acestor companii se numără apropiați ai primarului, clientelă de partid, dar și lideri locali PNL și PMP care au pactizat cu PSD.

Citește aici proiectul de hotărâre

Proiectul este pus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului General, în 14 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Sigur nu 10 sefi si un muncitor?

  2. Cecstie astacdespre cultura?!
    I-a daruit un cal lui Pandele!
    E specialista in calarie!