G4Media.ro

G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru…

G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge blocada rusă

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a transmis că G7 analizează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge o blocadă rusă, relatează Agerpres.

Problemele legate de diferitele lăţimi de cale ferată au exclus transportul pe scară largă prin România, aşa că acum se analizează dacă este posibil ca trenul să ajungă în porturile baltice pentru export, a spus ea.

În mod normal, 5 până la 6 milioane de tone de cereale pe lună ar putea fi livrate pe mare din Ucraina, a declarat Baerbock. Dacă ar fi livrate pe calea ferată, a spus ea, este clar că s-ar obţine mult mai puţine cereale pentru export. Dar „fiecare tonă care este livrată afară poate ajuta puţin la ţinerea sub control a acestei crize a foametei”.

Până în prezent, a spus şefa diplomaţiei germane, o fracţiune este exportată pe calea ferată, în principal prin România. Dar a apărut un „blocaj”, deoarece Ucraina şi România au ecartament feroviar diferit.

Potrivit G7, în Ucraina sunt stocate 25 de milioane de tone de cereale care nu pot ieşi din cauza blocadei ruseşti. ”Acesta este grâul de care lumea are atât de mare nevoie”, a declarat Baerbock după o reuniune a miniştrilor de externe din G7, în Germania, la Marea Baltică.

G7 a declarat că examinează alternativele împreună cu Ucraina, Organizaţia Naţiunilor Unite şi Comisia Europeană.

Sursa foto: Kay Nietfeld / POOL / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Era vorba ca doar rusia va suferi din cauza sancțiunilor! 😅😅😅😅😅

  2. Poate Ucraina sa incerce sa livreze grane pe canalul Bâstroe sau bratul Sulina pe care l- au secat putin sa nu mai fie prea navigabil . Si sa foloseasca nava Rostock ! Cam asa …..