G4Media.ro

G20: Brazilia a criticat „paralizia inacceptabilă” a Consiliului de Securitate în faţa…

Sursa foto: Unsplash / Ramon Buçard

G20: Brazilia a criticat „paralizia inacceptabilă” a Consiliului de Securitate în faţa conflictelor din Fâşia Gaza şi Ucraina

Şeful diplomaţiei braziliene a criticat miercuri „paralizia inacceptabilă” a Consiliului de Securitate al ONU în faţa conflictelor din Fâşia Gaza şi Ucraina în timpul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai G20, transmite AFP, transmite Agerpres.

„Instituţiile multilaterale nu sunt suficient de echipate pentru a face faţă provocărilor actuale, aşa cum demonstrează paralizia inacceptabilă a Consiliului de Securitate în cazul conflictelor în curs. Această inacţiune implică în mod direct pierderea de vieţi omeneşti”, a spus ministrul Mauro Vieira în timpul discursului său de deschidere la întâlnirea de la Rio de Janeiro.

Consiliul de Securitate al ONU nu a putut reacţiona la invazia rusă a Ucrainei din cauza dreptului de veto al Rusiei şi s-a luptat să vorbească cu o singură voce despre Gaza, Statele Unite blocând orice apel la încetarea focului.

„Brazilia este profund îngrijorată de situaţia internaţională actuală în ceea ce priveşte pacea şi securitatea”, a insistat Mauro Vieira.

Potrivit acestuia,”G20 poate juca un rol fundamental în reducerea tensiunilor internaţionale şi în promovarea unei agende de dezvoltare durabilă”.

Gigantul sud-american, care deţine preşedinţia rotativă a G20 din luna decembrie, a făcut o prioritate din „reforma guvernanţei globale”. Acest subiect va face obiectul dezbaterilor de joi, în cadrul reuniunii miniştrilor de externe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Poate ca a fost înțeleasă legătura dintre ele.