G4Media.ro

Fundația Hera și Asociația „Dăruiește Viață” lucrează la proiectul unui spital modular…

Fundația Hera și Asociația „Dăruiește Viață” lucrează la proiectul unui spital modular cu 30 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19 din Brașov

Fundația Hera și Asociația „Dăruiește Viață” lucrează la proiectul unui spital modular cu 30 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19, care urmează să fie amplasat în curtea Spitalului Județean Brașov, similar proiectului din curtea spitalului Elias din București.

„Săptămâna trecută am văzut proiectul spitalului modular de la București, care va fi construit de Asociația Daruieste Viata în curtea spitalului Elias. Ne-am gândit imediat că dacă se poate la București trebuie să se poată și la Brașov. Am intrat în legătură cu Oana Gheorghiu, în speranța că ne va ajuta cu informații legate de proiect. Am găsit toată deschiderea de care aveam nevoie și astfel, în doar câteva zile, aveam planurile și toate informațiile legate de construcție, dotări, furnizori etc. Între timp l-am căutat și pe Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pentru a-l întreba ce planuri are Brașovul legat de construirea unui spital dedicat tratării pacienților în stare gravă, infectați cu Covid-19. Ne-a spus că există fonduri și disponibilitate din partea Consiliului Județean pentru a gestiona proiectul și că în prezent este în căutarea unei soluții tehnice corecte și rapide”, a anunțat la începutul acestei săptămâni Fundația Hera.

Planul a fost analizat într-o întâlnire cu toate părțile implicate: managerii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență şi Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, medici ATI, reprezentanți ai Consiliului Județean și Fundația Hera.

Marți, Fundația Hera și Asociația „Dăruiește Viață” au înaintat către Consiliul Județean Brașov două soluții tehnice pentru construirea unității medicale cu 30 de paturi de Terapie Intensivă.

„Așteptăm ca factorii de decizie să aleagă soluția cea mai potrivită, pentru a continua demersurile de proiectare”, a precizat fundația pe pagina sa de Facebook.

De la începutul epidemiei, Fundația Hera oferă ședințe online de terapie de suport pentru brașoveni.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer 

Sursa foto: Fundația Hera

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter