G4Media.ro

Fundaţia Comunitară Oradea a strâns aproape 800.000 de lei pentru materiale și…

Fundaţia Comunitară Oradea a strâns aproape 800.000 de lei pentru materiale și aparatură medicală necesare Spitalului Municipal

Fundaţia Comunitară Oradea a strâns aproape 800.000 de lei de la 3.614 donatori şi 46 de companii, bani necesari achiziției de materiale și aparatură medicală pentru Spitalul Municipal, care tratează pacienți COVID-19.

Membrii ONG-ului nu doar că au strâns banii, ci se ocupă inclusiv de achiziţia echipamentelor medicale, un demers anevoios, spun ei.

Cei de la fundație s-au mobilizat încă de la debutul epidemiei în Bihor: au lansat campania de strângere de fonduri „Solidaritate Bihor – Covid 19”, prin donaţii online, dar şi prin SMS-uri cu textul „BIHOR” la 8837 (câte 2 euro). Banii sunt strânşi în principal pentru dotarea Spitalului Municipal Oradea, aflat în prima linie a luptei contra Covid-19.

„Cu câteva seri înainte de instalarea stării de urgenţă, am organizat o şedinţă de board, conştienţi că va fi nevoie de implicarea noastră şi că datorăm, într-un fel, asta comunităţii locale. Am luat legătura rapid cu conducerea Spitalului Municipal şi cu Primăria Oradea, care ne-au comunicat lista de priorităţi de la acea dată. De la început am primit mesaje de încurajare, donaţii şi sponsorizări. Am fost copleşiti de dorinţa oamenilor de a ajuta şi ne-a luat prin surprindere modul în care bihorenii au simţit să fie alături de cei care urmau să lupte pentru sănătatea şi vieţile noastre”, a declarat pentru ebihoreanul.ro, Claudia Abrudan, director executiv al Fundaţiei.

Sponsorizări de peste 20.000 dolari au făcut Madrugada, Communications Media şi Celestica, sponsorizări de peste 10.000 dolari ING şi Plexus, iar peste 5.000 dolari au dat Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, VPK Packaging şi Xella România.

Dotările ajung apoi la Spitalul Covid din Oradea. „Am comandat şi am livrat kituri de detecţie, kituri de amplificare şi kituri de extracţie, împreună cu consumabilele necesare testărilor, în valoare de 186.527 lei. De asemenea, am comandat şi am livrat aparatură şi consumabile necesare pool testing-ului în valoare de 11.119 lei. Cu sprijinul Faist Metalworking vom livra în curând kituri complete pentru 600 de teste în valoare de 42.902 lei”, a mai spus directoarea FCO.

Surse: ebihoreanul.ro, Fundația Comunitară Oradea

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter