G4Media.ro

Funcționarii publici și personalul contractual din Prefecturi intră în grevă generală /…

Sursa foto: Pixabay

Funcționarii publici și personalul contractual din Prefecturi intră în grevă generală / ”Instituția numărul unu, Instituția Prefectului, a ajuns Cenușăreasa administrației”

Funcționarii publici și personalul contractual din Prefecturi se pregatesc să intre luni în grevă generală. La acțiune vor participa 1.800 de salariați, prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului, transmite Agenția de presă Rador.

Trecerea Instituției Prefectului în subordinea Secretariatului General al Guvernului și majorarea salariilor sunt principalele revendicări, spune președintele Sindicatului „Egalitatea”, Cosmin Enescu.

„Aprobarea proiectului de lege care zace prin Parlament de mai bine de un an și trecerea instituțiilor prefectului din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Toți colegii mei au ajuns la capătul răbdării. Toate instituțiile, începând cu anul 2017, când a fost adoptată legea salarizării unitare, așa-zisă unitară, că numai unitară nu e, au primit diferite majorări salariale. Noi am rămas uitați, singurii din țară. Instituția numărul unu, Instituția Prefectului, a ajuns Cenușăreasa administrației. Nu se mai poate – toți colegii mei nu mai pot îndura umilința de a fi plătit ca un muncitor calificat de la o primărie de comună”, transmite liderul de sindicat.

Și la Vaslui, funcționarii se pregătesc de grevă, însă prefectul Daniel Onofrei spune că activitatea instituției nu va fi întreruptă.

„Este dreptul dumnealor să-și ceară ce consideră dumnealor că merită pentru munca depusă. Suntem alături de dumnealor ca și colegi. Din punct de vedere al conducerii, bineînțeles că nu poți să privești cu o mare bucurie astfel de întreruperi, dar noi ne-am asigurat că vom avea oamenii necesari să asigurăm funcționarea instituției. Vă asigur că Instituția Prefectului nu își va înceta activitatea luni și este o formă de protest pe care o înțelegem și, fără probleme, i-am ajuta dacă ar sta aceste lucruri la dispoziția noastră”, susține prefectul Daniel Onofrei.

În cazul în care revendicările nu vor fi soluționate, funcționarii sunt hotărâți să continue greva.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Instituția prefectului cred că ar putea fi desființată…cu totul!

  2. După ce criteriu cred ei că ar fi instituția nr. 1?! Sau după câte criterii?!