G4Media.ro

Funcționara din Ministerul Agriculturii acuzată de DNA că a luat șpagă de…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Funcționara din Ministerul Agriculturii acuzată de DNA că a luat șpagă de 67.000 de lei de la un alt funcționar și-a recunoscut fapta. Ea a primit mita inclusiv prin mandat poștal

Livia Ciobanu, funcționară din Ministerul Agriculturii, acuzată de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, potrivit unui comunicat al instituției.

În calitate de șef serviciu în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii, ea a primit de la un alt funcționar, director al unei direcții județene pentru agricultură, mită în valoare de 52.000 de lei și un laptop pentru a-și îndeplini acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu: avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie (cumpărarea de autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică).

Suma totală de 67.000 lei ar fi fost primită direct și prin intermediari, banii fiind primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum și prin mandat poștal on-line după cum urmează: 15.000 de lei în luna ianuarie 2018 și între 1.500 și 3.000 de lei/lunar în perioada mai 2018 – februarie 2021.

Ea va primi o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Excelent!