G4Media.ro

Fugarul Dragoș Săvulescu ar fi plătit peste 100.000 de euro pentru a…

Fugarul Dragoș Săvulescu ar fi plătit peste 100.000 de euro pentru a deveni tătic prin intermediul unei mame surogat

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu – fugit în Italia după condamnarea definitivă la 5 ani și jumătate de detenție cu executare, în februarie 2019, în dosarul Retrocedărilor de plaje – a devenit tătic, a transmis partenera sa de viață, fotomodelul din Albania, Angela Martini.

Pentru acest demers, Săvulescu ar fi apelat la o mamă surogat, în SUA, cheltuind peste 100.000 de dolari, potrivit Spynews.

Informația a fost transmisă de soția omului de afaceri, Angela Martini, pe contul de Instagram.

”Fiul nostru, Kyree Martini Săvulescu, prelungirea iubirii noastre, s-a născut ieri, 2 decembrie 2021, în Dallas, Texas. Am fost norocoși să avem propriul nostru copil cu ajutorul unui remarcabil purtător surogat gestațional. Vom fi mereu recunoscători ființei umane excepționale care ne-a purtat băiețelul! Inimile noastre sunt pline de iubire și fericire! Bun venit în această lume, Kyree!”, a scris Angela Martini.

Reamintim că omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut pe 9 august 2021 pe insula grecească Mykonos, după ce soţia lui, fotomodelul de origine albaneză Angela Martini, şi o prietenă a cuplului, Marica Pellegrinelli (fosta soţie a lui Eros Ramazzotti) au publicat fotografii şi filmuleţe pe Instastory în care arătau că Săvulescu a părăsit Italia şi se afla în vacanţă în Grecia. Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins însă extrădarea lui Săvulescu în România şi l-a lăsat să plece în Italia, la Milano. Pe 11 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în cazul omului de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo București, aflat în Italia, iar pe 11 martie, Înalta Curte a validat, la rândul ei, decizia. Curtea de Apel din Napoli i-a comutat însă pedeapsa lui Săvulescu într-una cu suspendare. Judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu 3 ani din pedeapsă în baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu 2 ani și jumătate (sub 3 ani), i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

 • Declarațiile lui Săvulescu în presa greacă:

„Simt că s-a impus sentimentul de dreptate, ceea ce este rar pentru mine, deoarece până acum am avut sentimente negative în legătură cu justiția, trăind în România. Această fostă țară comunistă a demonstrat că nu dispune încă de cultura unui stat de drept. Din acest motiv, am suferit timp de 16 ani din cauza abuzurilor autorităților, deoarece cazul meu a început în România. Sunt recunoscător Curții de Apel a Mării Egee pentru respingerea extrădării mele și pentru respectul pe care l-a arătat față de dreptul european. Îi sunt de asemenea recunoscător avocatului meu, Michalis Dimitrakopoulos, pentru că este pur și simplu grozav. Chiar dacă am trecut prin atâtea probleme, am fost norocos că m-am afalt în Grecia, o țară europeană care are un sistem juridic atât de bun, datând din cele mai vechi timpuri”, a răspuns omul de afaceri român la întrebarea despre sentimentele și gândurile pe care le-a avut în momentul anunțării respingerii cererii de extrădare de către Curtea de Apel a Mării Egee.

„Interpol a aplicat măsuri speciale în cazul meu. Asta înseamnă că nicio țară nu mai poate dispune acum o arestare. Cererea românească a fost emisă inițial de Curtea de Apel din București în 2019 și a fost executată în Italia în ianuarie 2020. Practic, au încercat să mă aresteze a doua oară fără nicio autorizare, deoarece mandatul a fost respins de Curtea de Apel din Napoli, Italia.

În afară de asta, cazul meu a fost preluat de autoritățile italiene, fapt care a fost comunicat oficial autorităților române în iunie 2021. România știa acest lucru. Conform legislației europene și chiar și a legislației române, statul care solicită extrădarea (România) își pierde dreptul de a pune în aplicare mandatul odată ce cazul a fost preluat de un alt stat european (Italia). Faptul că România a insistat asupra executării vechiului mandat este în esență ilegal. Suntem surprinși nu numai de abaterea României de la lege, ci și de faptul că autoritățile române au refuzat să recunoască decizia instanțelor din alte state membre ale UE. A fost foarte clar de la bun început că această vânătoare de vrăjitoare împotriva mea a avut resorturi politice”, a adăugat omul de afaceri român, subliniind că a fost o eroare din partea României să dispună un mandat internațional de arestare.

El mai spune că intenționează să facă plângere împotriva autorităților române. „În afară de faptul că am pierdut bani și timp, am suferit foarte mult de pe urma atacurilor venite din mass-media, bazate pe știri false. Am suferit o uzură psihică, soția mea nici măcar nu a putut dormi și mânca. Ne-au fost afectatea sănătatea, imaginea și viața noastră de afaceri. Trebuie să cerem guvernului român să plătească pentru acest prejudiciu serios și cred că avem multe temeiuri legale pentru a cere acest lucru. În plus, este o chestiune de principiu să nu lăsăm un regim intervenționist să ne distrugă imaginea și viața. Trebuie să-i încurajăm și pe alții să facă același lucru, deoarece nu suntem singurele victime ale regimului, sunt mulți alții care trec prin aceeași situație”, a spus el.

El a adaugat că va duce problema în fața instituțiilor care se ocupă de drepturile omului. „În România, nu există multe șanse de a se face dreptate. Este vorba despre un circuit închis care nu îți va permite niciodată să-i repari imperfecțiunile. Prin urmare, în esență, nu există nicio șansă. Într-o astfel de situație, am decis să discutăm cu avocații noștri și vom cere unor instituții importante precum Amnesty International sau Human Rights Watch să verifice dacă autoritățile române mi-au respectat drepturile. Sunt sigur că concluziile lor vor duce la clarificarea cazului”.

„Pot completa un dosar la Convenția pentru drepturile omului și să scriu despre acuzațiile justiției române împotriva mea. Totul este atât de clar, încât de-a lungul anilor am adunat și alte elemenete doveditoare. Nu am nicio îndoială că adevărata dreptate va prevala, suntem în Europa, nu în România. România trebuie să devină europeană. Țara trăiește încă în vremea lui Ceaușescu”.

Atât el, cât și soția sa descriu noaptea arestării lor în Mykonos.  „Pe 8 august, ne-am așezat cu niște prieteni într-un restaurant cu preparate din pește. Cineva a apărut deodată în spatele meu, era polițist și m-a întrebat dacă sunt Dragos Savulescu. Apoi mi-a spus să-l urmez. A fost vorba de o uriașă operațiune de arestare cu 30-40 de polițiști și motociclete ale autorității. Au pus cătușe bodyguarzilor mei”, își amintește Dragoș.

Soția sa, Angela, la rândul ei, afirmă: „I-au arestat pe toți, cu excepția mea. Am țipat pentru că erau îmbrăcați ca cetățeni normali și nu am crezut că sunt ofițeri de poliție. Eram în stare de panică. Nu știam cum să ajut. La secția de poliție le-am arătat documentele noastre italiene, dar pentru că erau scrise în italiană și engleză, ne-au spus să petrecem noaptea la secție. Planurile noastre erau să stăm în Mykonos între 3 și 18 august, dar am ajuns să nu ne mai putem întoarce acasă decât săptămâna trecută, când cererea de extrădare a fost respinsă”.

„Vorbim despre o cauză civilă care a fost transformată abuziv într-una penală de către procurorii români din motive politice puternice, din cauza unui primar cunoscut care este implicat în caz. Așa-numita infracțiune s-a produs în urmă cu 19 ani. În 2002, când aveam 28 de ani. Acuzația a fost pentru complicitate la abuz în serviciu, nu pentru spălare de bani sau alte infracțiuni. A fost vorba de un caz de reasigurare pentru terenuri confiscate de regimul comunist român în trecut. Am achiziționat legal unele bunuri imobiliare, dar au considerat acțiunea drept ilegală și au condamnat 36 de persoane din această cauză. Această problemă ar fi trebuit declarată drept civilă, nu penală. Din păcate, oricare ar fi motivele politice din spatele cazului, sunt evidențiate părți negative ale sistemului judiciar din România. Sistemul judiciar român a primit multe critici pentru implicarea unor servicii secrete în justiție, dovadă fiind protocoalele semnate între președintele Curții Supreme, procurorul general al României și șeful serviciului de informații, acțiuni declarate ilegale de Curtea Constituțională a României”.

În ceea ce privește călătoria sa în Mykonos, pe fondul acuzațiilor, el susține că „urmărirea penală nu a vizat spălarea de bani, ci participarea la abuz în serviciu. Aceasta este o infracțiune care, din punct de vedere juridic, a căpătat alte dimensiuni în cea mai mare parte a Europei, dar, bineînțeles, nu și în România. Din acest motiv, autoritățile române au catalogat infracțiune ceva ce în esență nu a fost. Am primit multe acuzații de la mass-media românească de propagandă. Acuzațiile au fost legate de un prejudiciu de 114 milioane de euro și astfel s-a creat impresia că datorez acești bani, iar stilul meu de viață a fost comentat cu rea intenție. Dezinformarea constă în faptul că am primit bani, această sumă era valoarea terenului pe care l-am revendicat. Aceste terenuri au fost recuperate de statul român în urma unei hotărâri a unei instanțe românești. Conform acestei decizii, nu mi s-a cerut niciodată să plătesc nimic, deoarece personal nu am cauzat niciun prejudiciu. Mi se pare incredibil cum au încercat să mă acuze de banii pe care i-am cheltuit în Mykonos, invocând un caz care datează de acum 19 ani. Nu sună ridicol? Presa a mai scris că sunt un fugar. O altă știre falsă, deoarece problema a fost clarificată de când locuiesc în Italia. Când România a comunicat mandatul, eram un rezident italian care locuia la Milano. În urma urmăririi penale ilegale de către autoritățile române, am fost predat autorităților italiene, care m-au eliberat imediat, iar apoi pedeapsa aplicată de România a fost tratată în conformitate cu legislația europeană. Curtea italiană a acordat apoi grațierea, în conformitate cu legea țării respective. Cam așa se termină toată povestea asta”.

Despre impresiile și comentariile generate de postarea imaginilor cuplului în Mykonos, pe Instagram, de către soția omului de afaceri, Angela Martini a răspuns la următoarele: „Presa românească a spus că am încercat să ne ascundem pe parcursul șederii noastre în Mykonos și că am încercat să fugim. Chiar și dacă ar fi fost așa, nu suntem atât de nebuni încât să postăm pe Instagram și să conducem autoritățile către noi să ne aresteze. Aceasta este o știre falsă, cu adevărat ridicolă, care ne lasă muți. Adevărul din spatele acestei nebunii construite împotriva noastră este următorul: Am ajuns în Mykonos la începutul lunii august, legal, cu avionul. Nu ne-am ascuns, nu am avut motive să facem acest lucru, suntem oameni responsabili, așa că nu ne-am pune niciodată într-o poziție atât de ridicolă. Am postat fotografii pe Instagram fără probleme, la fel cum am postat instantanee ​​din călătoriile în Franța și Elveția. Motivul pentru care soțul meu a fost arestat nu a fost pentru că a fost dezvăluită locația noastră. Dragoș a suferit abuzuri din partea autorităților române care au presat autoritățile elene să-l aresteze. S-a dovedit prin decizia Curții de Apel a Mării Egee, care a respins cererea de extrădare și ne-a permis să ne întoarcem în Italia, că autoritățile române au căzut într-o eroare legală”.

Foto: Instagram/Facebook / Dragoș Săvulescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. PROPAGANDA !

 2. Ce ne mai place noua romanilor sa folosim diminutive… tatic, mamica, sarmaluta, ciorbita…

 3. Puscarioara…

  • 👏👏👏👏👏👏👏

 4. Si care este stirea?

  • Ca acest fugar in loc sa fie adus acasa sa faca puscarie, e lasat liber sa colinde lumea.

  • De ce crezi ca o sa faca puscarie? Au gasit flota romana, e iliescu la piscarie, au gasit vinovatii pt revolutie, mineriada sau colectiv? Nu mai fi prost, asta este o petarda in presa, cancan pt saraci

  • Oare de ce nu se dau cancane d-astea și la televiziunile marilor jefuitori ai tarii, de ce dau cancanuri cu Dide, Bot … ?

 5. 👽0i0=💩🤡🤥 De la #Rezist la trol pe bani pe net,acra paine mai halesti! Mare om,mare „meserie” ai,demna…

 6. Un bărbat surogat s-a scremut să devina tată. Apoi s-a chinuit/scremut si a găsit un nume surogat pentru fiu: Kyree Martini. Săvulescu pare să fie un personaj din scrierile lui Urmuz.

 7. Credeam ca am intrat pe G4Media nu pe Cancan

 8. Sper ca următoarea știre despre infractorul ăsta să fie când intră în pușcărie sau moare.

 9. Celebrul fundaş cu garda inversă a devenit mamă pe banii fraierilor din Românica.

 10. Pai si CSM, ICCJ, CCR ce asteapta?! Sa puna mana pe telefon si sa isi felicite prietenul!!! Iar Iohannis sa scoata niste decoratii proaspete de la gheata, ca acum il invita Savulescu la un golf si un trabuc gros… Asa ne tratam valorile tarii???