G4Media.ro

FSB afirmă că a dejucat un atentat asupra oligarhului rus Konstantin Malofeev

Sursa foto: Captură video

FSB afirmă că a dejucat un atentat asupra oligarhului rus Konstantin Malofeev

O tentativă de asasinat asupra șefului consiliului de administrație al grupului de companii Tsargrad, oligarhul Konstantin Malofeev, a fost dejucată, transmit, citând un comunicat FSB, agențiile de presă RIA Novosti și TASS, preluate de BBC.

Atentatul asupra lui Malofeev a fost planificat după aceeași schemă care a fost folosită în cazul asasinării Dariei Dughina – teroriștii intenționau să detoneze o bombă atașată sub mașină, susține RIA Novosti.

Agențiile de stat afirmă că cel care organizat tentativa de asasinat este fondatorul „Corpului Voluntarilor Ruși” Denis Kapustin (Nikitin).

Săptămâna trecută, acesta și-a asumat responsabilitatea pentru un raid asupra a două sate de frontieră din regiunea Briansk. El a susținut că acțiunile formațiunii sale ar fi fost coordonate cu Kiev. Autoritățile ucrainene neagă orice implicare în acest raid, pe care Kremlinul l-a descris ca fiind un atac terorist.

Malofeev, președinte al consiliului de administrație al grupului de companii Tsargrad, a susținut invazia Rusiei în Ucraina încă din 2014 și a participat la anexarea Crimeei.

Daria Dughin a fost fiica filosofului de ultra-dreapta Alexander Dughin. A murit după ce mașina în care se afla a fost aruncată în aer în august anul trecut, Moscova a acuzat Kievul de sabotaj, dar Kievul a negat orice implicare.

FSB a publicat o înregistrare video care ar fi surprins momentul deminării mașinii lui Malofeev.

Serviciul secret susține că a fost „un atentat la viața unei personalități publice organizat de serviciile speciale ucrainene”. Autoritățile ucrainene nu au comentat încă această declarație.

 


 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...