G4Media.ro

FSB a arestat un cetățean ruso-italian, acuzat de acte de sabotaj în…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

FSB a arestat un cetățean ruso-italian, acuzat de acte de sabotaj în favoarea Ucrainei

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a anunţat vineri arestarea unui cetăţean ruso-italian, acuzându-l că ar fi comis şi pregătit atacuri în Rusia în favoarea Ucrainei, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Un rezident ruso-italian, implicat în acte de sabotaj şi acţiuni teroriste asupra unor obiective de infrastructură militară şi de transport în regiunea Riazan”, la circa 200 km sud-est de Moscova, a fost arestat, a indicat FSB într-un comunicat.

Acesta este un locuitor din Riazan, născut în 1988, care – potrivit FSB- ar fi mărturisit că a fost recrutat de Serviciul de informaţii militar ucrainean în februarie şi ar fi urmat un antrenament în acţiuni de sabotaj în Letonia, asigurat de serviciile speciale letone, înainte de a reveni în Rusia după o lună.

La 20 iulie, „din ordin mentorului său din Serviciul de informaţii militare ucrainean, el a fabricat dispozitive explozive artizanale, le-a plasat pe patru drone şi a comis un atac împotriva aerodromului militar din Diaghiliovo”, în Riazan, afirmă FSB.

Serviciul de securitate rus îl acuză de asemenea că ar fi făcut să explodeze dispozitive artizanale pe calea ferată în regiunea Riazan în noiembrie, provocând deraierea a 19 vagoane ale unui tren de marfă dintre care 15 au fost avariate. O anchetă pentru „acţiuni teroriste” fusese atunci deschisă.

Componente pentru explozibili şi dispozitive artizanale au fost confiscate în cursul unei percheziţii la domiciliul său, potrivit aceleiaşi surse.

O anchetă este în curs pentru a se stabili dacă el este implicat şi „alte acţiuni de sabotaj pe teritoriul rus în contul serviciilor speciale ucrainene”, potrivit comunicatului.

Numeroase acţiuni de sabotaj pe căile ferate din Rusia şi atacuri cu drone împotriva unor obiective militare au fost semnalate de când Moscova şi-a lansat ofensiva împotriva Ucrainei în februarie 2022.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...