G4Media.ro

Fritz: ANI consideră în 2020 m-am aflat în conflict de interese administrativ…

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Fritz: ANI consideră în 2020 m-am aflat în conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul / Voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), susține că acuzațiile Agenției Naționale de Integritate (ANI) potrivit cărora în noiembrie 2020 s-a aflat în conflict de interese administrativ sunt „complet neacoperite”. Edilul anunță că va combate în instanță „toată bizareria” menită să îi lipească „o etichetă de pătat politic”.

„Mi-au făcut și mie un dosărel. Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic. E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani – doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook ca reacție la anunțul ANI.

Potrivit lui Dominic Fritz, lucrurile să-au întâmplat astfel:

„Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgula, în CL.

Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România).”

Fritz spune că aceasta este „povestea pe scurt”.

„O să auziți multe atacuri în următoarele zile. O să atac la rândul meu raportul ANI în instanță și nu am niciun dubiu că voi primi dreptate. O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”, mai afirmă primarul Timișoarei.

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de conflict de interese administrativ. Astfel, potrivit ANI, Dominic Fritz ar fi împrumutat bani, în campania electorală de acum patru ani, de la o persoană fizică iar ulterio a semnat ca primar un act administrativ în folosul societății reprezentate de cel d la care a împrumutat bani.

„Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI.  Detalii aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...