G4Media.ro

FRF vrea reluarea meciurilor de fotbal fără spectatori și avansează trei date…

FRF vrea reluarea meciurilor de fotbal fără spectatori și avansează trei date posibile, în lunile mai – iunie

Federația Română de Fotbal (FRF) vrea reluarea competițiilor de fotbal, în primă fază fără spectatori, și susține că sportul poate contribui la ”relansarea economiei și la ieșirea din anxietate socială”, potrivit unui comunicat de presă.

„In acest moment avem trei scenarii pe care lucrăm. Reluarea competițiilor pe 27 mai, pe 3 iunie sau pe 13 iunie”, a declarat pentru G4Media.ro Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Federația arată că are în vedere un concept adaptat epidemiei de coronavirus, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea, de la organizatori până la reprezentanții media. În plus, ar urma să fie aplicat un protocol medical special.

La nivel național, Federația Română de Fotbal organizează 52 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază (grassroots), cu peste 700.000 de mii de practicanți.

“Ținând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră și de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al Statului și să contribuim la repornirea economiei. Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de Euro, prin contribuție directă la economia națională (183 mil. €), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. €) și beneficii sociale (53.8 mil €)”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Reamintim că FRF a decis să întrerupă toate competițiile de fotbal pe 12 martie, cu patru zile înainte de instituirea stării de urgență. În acest moment, organizarea evenimentelor sportive este interzisă pe perioada stării de urgență.

În Liga I de fotbal mai sunt de jucat opt etape din play-off și 12 etape din play-out, iar în ligile inferioare mai sunt de jucat 14 etape.

Sursa foto: FRF

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.