G4Media.ro

Fraudă la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Mai multe fotografii făcute subiectelor,…

Fraudă la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Mai multe fotografii făcute subiectelor, în timpul examenului, au ajuns pe internet

Fotografii care par făcute în clase, în timpul probei scrise de miercuri, cu subiectele de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, au apărut pe internet, pe grupuri de Facebook dedicate acestui examen sau pe alte platforme de socializare.

În fotografii se poate vedea că subiectele sunt cele date miercuri, 26 august, la proba E) d), proba la alegere a profilului.

Varianta înscrisă pe subiecte este cea cu numărul 5, exact cea care le-a picat elevilor la Bac.

Pe paginile fotografiate se poate vedea indicativul centrului de examen, adică al liceului în care s-a susținut proba.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Ardealul invata iar oltenia, muntenia si moldova copiaza!!!! Asa a fost mereu, de cand se da bacu in romania mare!!!!

  Coruptia, hotia si smecheria incep de la bac!!!! Mentalitatea ca ne descurcam!!!
  Pana acum cativa ani, valcea era campioana nationala la bac, dar nu pe merit, pe.copiate!!! La fel tot sudul tarii!!!!

  • Hoția e la ea acasă! În vară, ce mai ziceți că deși o supraveghetoare avea nepot în clasa a 12 a, a fost la supravegheat, culmea, două zile în sala unde se afla el!!! 😠
   Mai mult , e o filieră a supraveghetorilor care sunt cunoscuți că se ocupă cu așa ceva, așa că părinții apelează la ei, iar cadourile sunt generoase!
   Pur și simplu mi-e lehamite! 😠

  • Pe ce dovezi vă întemeiați afirmațiile? Cum puteți să generalizați la nivel de țară situații care probabil există, dar de o raritate ce nu vă permite să jigniți nici elevii și nici profesorii! Noi, oamenii, suntem la fel peste tot și ca în orice pădure există uscături, dar de ce extrapolăm la lucruri ce nu ne fac cinste, când am putea foarte bine să taxăm fix chestiunile izolate și să încercăm a fi mândri de cei mulți care muncesc în țara asta?? Sunt atâția elevi din toate regiunile care fac performanță și profesori dedicați care pun umărul la ‘zidirea’ noilor generații! A-ți vorbi de rău semenii e rușinos…Ați intuit bine, mentalitatea e problema. Dar nu cea a copiilor, cât cea a înaintașilor care i-a învățat să creadă în cliseul “las’ că merge”. Haideți să nu ne mai dăm zmei și să nu mai împroșcăm venin, să nu ne mai ascundem în spatele tastaturilor și să încercăm să fim noi înșine in exemplu pentru ceilalți! Evident, începând prin a ne argumenta pozițiile!
   Cu stimă!

  • @clau ai și date concrete pe care să îți bazezi afirmațiile sau doar prejudecăți personale, ca o grămadă de ardeleni, de altfel? Când am dat eu Bac-ul (în Argeș) profesorii au fost foarte stricți, au fost dați elevi afară din examen, iar de picat știu că a picat doar o persoană dintre cei care l-au susținut până la capăt la liceul la care am fost. Asta poate și din cauză că profesorii ne-au pregatit din timp pentru examen, au făcut ore suplimentare cu noi, elevii, iar cei care nu învățau în timpul liceului pur și simplu nu au fost băgați în Bac.

 2. Sa se faca ancheta!Ce spun camerele de supraveghere din salile de clasa?Ori n-au existat sau functionat efectiv?

 3. Pe edupedu.ro sunt mai multe poze in care puteți admira mărarul ‘adolescentin’ de pe antebrațul pozarului. Bat pariu că în sala aia sunt numai șoferi de politruci care dau bacul la 40 de ani, că altfel – li s-a spus – nu vor ajunge în viața lor șefi de deconcentrate.

 4. E clar ca nu a facut pozele cu telefonul (la un moment dat tine ambele maini pe foaia de examen iar imaginea are conturul neclar, indiciu ca lentila camerei era partial obstructionata), deci a avut o camera ascunsa in haine.

  • Din poza articolului de pe acest site se poate intelege ca fotografia a fost facuta cu telefonul iar supraveghetorul se uita in alta parte, consimtind frauda, ceea ce este fals. Camera era ascunsa.
   I see what you did there, g4media.

 5. Faptul ca a facut poza la subiecte nu inseamna neaparat ca a si copiat la examen.

  De altfel e absurd ca elevii nu sunt lasati sa iasa cu subiectele cand li se termina timpul.

  • Totul este cusut cu ata rosie’.
   Pozele au aparut pe retelle d e socializ
   are .Ce elev care ar încerca să copieze ar face asta?
   Are trebui să apeleze la organele abilitate sa cerceteze

 6. Se vede clar ca a avut o camera pe haina,asta nu inseamna ca a si putut copia,sa fim seriosi,multi copii au invatat pentru acest examen! Iar cei care au incercat sa copieze,au fost scosi din examen.

 7. Greșit! Au avut voie sa iasă cu subiectul, doar ca unii au spus,, ce sa mai facem cu ele,,…

  • De unde? Asta vara am avut copil la bac si imi povestea subiectele din memorie ca nu i-au dat voie sa iasa cu foaia cu ele.

 8. Faptul că mi-am scris numele ilustrează faptul că nu mă ascund în spatele tastaturii!
  Puteți să îmi accesați Facebook – ul și vă voi explica absolut totul, deoarece mereu mi-a plăcut onestitatea!
  Încă ceva:îmi cer scuze dacă s-a înțeles eronat că am generalizat! Eu m-am referit strict la o locație, sub nicio formă la nivelul întregii țări!
  Cu aceeași considerație, aștept să discutăm!

  • Doamna Mirela, răspunsul meu era la comentariul lui Clau. Nu mă îndoiesc că aveți în vedere o situație anume, cred că mulți cunosc astfel de cazuri. Nereguli sunt peste tot, asta e clar; doar că-i atrăgeam atenția lui Clau că generalizează la mai bine de jumătate de țară starea tristă și rușinoasă de “ Corupție, hoție si șmecherie”.
   Și tot trist este că de multe ori cei ce se vor integri (în speță, noi) nu iau atitudine. Înțeleg că dvs aveți probe pt ce afirmați. Ați denunțat pe cineva? Probabil că nu, cum probabil nici eu nu aș face și nici alții nu ar îndrăzni, din păcate! Și atunci a cui e vina: a celor care încalcă legea și terfelesc moralitatea sau a celor care tăinuiesc și practic, încurajează fenomenul? Corupția e o pată rușinoasă pe obrazul românului…pt că se generalizează. Da, unii sunt corupți, altii tolerează și întrețin fenomenul, dar muuulți alții fac eforturi să-și ducă viață într-un mod cinstit. Spun eu: haideți să vorbim despre aceștia, căci se cuvine ca astfel de oameni să ne reprezinte; iar de arătăm cu degetul, s-o facem în mod judicios, demonstrabil.
   Cu drag aș discuta cu dvs, însă nu am Facebook. De regulă, nu intru în polemici, dar uneori mă simt ațâțată. Chiar nu mai pot suporta cum unii debitează tot felul de absurdități…Oricum suntem într-o situație de tot plânsul, nu este cazul să ne asmuțim unii împotriva altora. Cum se întâmplă acum cu cei care îi întorc pe ‘vulnerabili’ împotriva medicilor, susținând că se oferă bani familiilor ca să-și declare rudele decedate din cauza Covidului. Păi ce-i asta? Nu ne batem noi joc de tot ce-a mai rămas uman în noi? Deja am divagat…știu că suntem sceptici și poate nu e rău; rău devine când încercăm premeditat să deformăm realitatea. Nu vor suferi cei “slabi”, vom suferi toți. Să ne mai dăm o șansă, zic.

 9. Da, nu aș putea denunța pe nimeni, niciodată, există cineva care vede tot! Chiar mi-ar plăcea să vorbesc cu dumneavoastră,se vede că sunteți o persoană integră!
  Să sperăm că lumea se va schimba în bine! Până atunci, tot la Eminescu ajungem :”Toate-s praf.. Lumea-i cum este… Și ca dânsa suntem noi…”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.