G4Media.ro

Fratele lui Aleksei Navalnîi, condamnat la un an de închisoare cu suspendare,…

Fratele lui Aleksei Navalnîi, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru incitare la încălcarea restricțiilor anti-COVID-19

Un tribunal din Rusia l-a condamnat vineri pe fratele opozantului și criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor să încalce restricţiile anti-COVID-19, a transmis avocatul său, Nikos Paraskevov, într-o postare pe Twitter.

În luna ianuarie, Oleg Navalnîi a fost reținut ca parte a unei largi represiuni împotriva aliaților fratelui său, relatează Reuters. Inițial, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru ignorarea restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Ulterior, termenii detenției sale au fost relaxați.

Cu acuzații similare s-au confruntat mai mulți aliați ai lui Navalnîi, cel mai vocal critic al președintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, o altă aliată a lui Aleksei Navalnîi, Liubov Sobol, a fost condamnată la un an și jumătate de libertate supravegheată după ce o instanță a găsit-o vinovată de aceeași infracțiune ca Oleg Navalnîi.

În prezent, Aleksei Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un caz de delapidare despre care el spune că a fost inventat. Aliaţii lui Navalnîi acuză autorităţile de utilizare a sistemului judiciar pentru a reduce la tăcere vocile disidente înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Sursa foto: Twitter/ @kszamu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ma intreb unde sunt postacii rusoretarzi acum. Le place cum se foloseste Putin de „dictatura medicala”? Putin, Biden, Cuomo, Jinping, DeBlasio, Newsom, Harris s.a.m.d. Aceeasi gramada de cacat, de dictatori, de oameni insetati de putere.

  2. le-ar prinde bine un psihiatru