G4Media.ro

Franţa va desfăşura o campanie masivă de testare Covid pe bază de…

Franţa va desfăşura o campanie masivă de testare Covid pe bază de antigen în şcoli

Instituţiile de învăţământ secundar din regiunea pariziană vor participa începând de luni la o campanie masivă de testare rapidă prin teste antigen, în cadrul unei operaţiuni-pilot pentru personalul şi elevii care vor participa pe bază de voluntariat, relatează vineri agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Operaţiunea va demara pe 23 noiembrie şi se va desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni în circa 30 de instituţii de învăţământ din regiunea capitalei franceze.

Descoperirea cazurilor de COVID-19 prin această campanie va ”permite identificarea rapidă a purtătorilor virusului şi ruperea lanţurilor de infectare, pentru a proteja mai bine tinerii, familiile lor şi ansamblul comunităţii educaţionale”, explică Asociaţia Spitalelor Publice din Paris.

Campania cu teste antigen, al căror rezultat se obţine în 15-30 de minute, face parte din noua politică a guvernului francez de a extinde testarea populaţiei prin folosirea masivă a acestor teste, care au început să fie utilizate în Franţa de asemenea în alte medii prioritare, cum ar fi căminele de bătrâni sau aeroporturile.

În opinia asociaţiei menţionate, aceste teste rapide reprezintă un instrument puternic de combatere a pandemiei şi sunt complementare testelor PCR, considerate în continuare ca fiind teste de referinţă.

Însă din cauza saturării laboratoarelor care prelucrează testele PCR, guvernul de la Paris a sporit folosirea antigen, în special pentru cazurile simptomatice.

Franţa a instituit din 30 octombrie un nou lockdown pentru a combate răspândurea virusului, însă şcolile au rămas deschise. Dar din cauza infectărilor în rândul elevilor şi profesorilor, au fost până în prezent închise 20 de instituţii de învăţământ şi 222 de clase. Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor a fost în ultima săptămână de 13.870, faţă de 12.487 în săptămâna precedentă, iar în rândul profesorilor de 2.011, faţă de 2.223.

Citește și 

Testele rapide antigen pentru detectarea coronavirusului: la ce sunt bune și cum pot contribui semnificativ la limitarea răspândirii virusului

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ma simt nevoit sa repet: in RO situatia este sub control! Dl presedinte sta pe situatie precum closca pe oua si o controleaza impreuna exprtii de caz. Mai ales cu dl. Cerce si cu prietenii dansului care aduc echipamente si tehnica medical prin contracte dedicate

  2. Doar vaccinarea ar putea risipi panica profesorilor si elevilor francezi.
    Ma rog, daca vaccinarea se va dovedi eficienta, doar n-o fi dreacu atat da negru.
    Deocamdata insa, teste pentru anticorpi la greu. Profesorii si elevii vor fi asigurati fie ca prezinta anticorpi, fie ca vor fi protejati daca nu au si poate ca panica nu va deveni generalizata, sa speram.

  3. La noi de ce nu se poate? Cât o să o ținem așa? Pentru ce?Ca să rămânem pe platoul ăla și să votam. Lua-i-ar dracu cu alegerile lor.

    • Doamna, nu va mai bateti capsorul, fiecare face afaceri in masura posibilitatilor (sau nu v-ati prins ca asta e o afacere?), francezii inca mai au osinza, la noi s-a cam subtiat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.