G4Media.ro

Franța, țară în care a fost semnalată prezența noului coronavirus, își va…

Franța, țară în care a fost semnalată prezența noului coronavirus, își va repatria cetățenii din Wuhan / Numărul lor ar putea varia de la câteva zeci la câteva sute

Franţa va organiza o operaţiune de ”repatriere pe cale aeriană directă” a cetăţenilor săi aflaţi în regiunea chineză Wuhan, unde s-a declanşat epidemia cu noul coronavirus, a anunţat duminică ministrul francez al sănătăţii, Agnčs Buzyn, relatează France Presse, citată de

Această repatriere se va face cu acordul autorităţilor chineze şi sub supravegherea unei echipe medicale. După sosirea în Franţa, persoanele repatriate vor rămâne în carantină, într-un loc încă neprecizat, timp ce 14 zile, perioada de incubaţie a virusului.

Ministrul francez al sănătăţii a estimat că numărul persoanelor repatriate în cadrul acestei operaţiuni poate varia de la câteva zeci la câteva sute. Ea a precizat că responsabilii consulari aflaţi la faţa locului încearcă să stabilească numărul francezilor care doresc să revină în ţară, însă unii ar putea fi reticenţi să se reîntoarcă în Franţa din cauza perioadei de carantină pe care vor trebui să o respecte.

Franţa este prima ţară europeană unde a fost semnalată prezenţa noului coronavirus, până în prezent fiind confirmate trei cazuri, două la Paris şi unul la Bordeaux, în toate aceste trei situaţii fiind vorba despre persoane care au revenit recent din China şi au fost în regiunea Wuhan.

Noul coronavirus, denumit 2019-nCoV, a contaminat până în prezent în China aproape 2.000 de persoane, din care 56 au murit, conform ultimului bilanţ. Alte cinci ţări din Asia au confirmat de asemenea cazuri de infectare, iar un al doilea caz a fost confirmat în Statele Unite. Un caz suspect a fost detectat în premieră şi în Canada. Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor.

O operaţiune de evacuare din Wuhan a fost anunţată şi de SUA, însă numai pentru personalul consulatului american din acest oraş, un avion urmând să decoleze de acolo pe 28 ianuarie către San Francisco. Departamentul american de Stat a anunţat că cetăţenii americani ce nu lucrează la consulat şi doresc să fie evacuaţi cu acel zbor îşi pot cumpăra bilete pentru locurile rămase libere.AGERPRES/(AS – editor: Sorin Popescu, editor online: Daniela Juncu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ha-ha-ha [!]…deja-mi imaginez aparitia titlului – persoanele predispuse la contractarea coronavirusului,in Romania,sunt doar cele care primesc si vor primi pensii speciale- Tare-as fi curios ,sa aflu atunci,cati romanasi ar mai milita pentru desfiintarea pensiilor speciale. V-ati dat repede raspunsul,nu?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.