G4Media.ro

Franța și Marea Britanie au încheiat un acord pentru a opri imigrația…

Franța și Marea Britanie au încheiat un acord pentru a opri imigrația clandestină prin Canalul Mânecii/ În primele 8 luni, peste 6000 de migranți au încercat să traverseze canalul cu bărci pneumatice

Patrule suplimentare şi noi mijloace tehnologice vor fi desfăşurate de-a lungul plajelor franceze în cadrul unui nou acord între Paris şi Londra vizând să pună capăt imigraţiei clandestine prin Canalul Mânecii, au anunţat ministerele britanic şi francez de Interne, citate de AFP.

Acordul prevede dublarea patrulelor franceze începând de la 1 decembrie, care vor fi sprijinite de drone şi de radare, cu scopul de a-i repera pe cei care încearcă să traverseze canalul, a declarat sâmbătă Priti Patel pentru canalul britanic BBC.

În cadrul întăririi cooperării lor, Regatul Unit „s-a angajat să facă o investiţie financiară suplimentară de 31,4 milioane de euro pentru a susţine eforturile importante ale Franţei împotriva traversărilor ilegale”, a indicat Ministerul de Interne francez într-un comunicat publicat duminică.

Este prevăzut între altele „în cursul următoarelor şase luni” să fie examinate „rezultatele cu scopul de a evalua eficienţa şi impactul acestor măsuri suplimentare”.

În ultimele luni, din ce în ce mai mulţi migranţi au încercat să ajungă în Marea Britanie pe această cale periculoasă şi foarte frecventată. Patru decese au fost înregistrate în 2019 şi şapte de la începutul anului, indică AFP.

Dosarul a fost sursă de tensiuni, Regatul Unit acuzând Franţa că nu se implică suficient pentru a împiedica traversările.

În septembrie, autorităţile franceze au precizat că au interceptat peste 1.300 de persoane care încercau să ajungă în Regatul Unit, dintre care câţiva încercaseră să traverseze Canalul Mânecii înot pe o distanţă de 30 km.

Între 1 ianuarie şi 31 august, circa 6.200 de migranţi şi-au încercat şansa, cu ajutorul unor bărci pneumatice, caiace, unii chiar numai cu veste de salvare.

Nordul Franţei atrage de mai mult timp candidaţii la imigraţie clandestină spre Marea Britanie, la bordul unor ambarcaţiuni sau al unora dintre zecile de mii de vehicule care traversează zilnic Canalul Mânecii prin tunelul subacvatic.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.