G4Media.ro

Franța: Senatul a votat primul pachet de măsuri, în sprijinul puterii de…

Sursa foto: European Parliament / Mathieu CUGNOT

Franța: Senatul a votat primul pachet de măsuri, în sprijinul puterii de cumpărare

Senatul francez a votat vineri seara în primă lectură proiectul de lege „de urgenţă” în sprijinul puterii de cumpărare, prima parte a unui pachet de măsuri destinate să facă faţă inflaţiei care a depăşit 6%, relatează AFP.

Textul a fost adoptat cu mâna ridicată după două zile de dezbateri în general fără probleme, în contrast cu discuţia haotică care a predominat în Adunarea Naţională, înainte ca aceasta să nu îl voteze în primă lectură săptămâna trecută.

De luni, senatorii vor analiza bugetul rectificativ pentru 2022, ipoteza unei taxe pe „superprofituri”, susţinută în special de centrişti, riscând să tensioneze dezbaterile.

În aceeaşi zi, deputaţii şi senatorii se vor reuni într-o comisie mixtă paritară pentru a încerca să convină asupra unei versiuni comune a proiectului de lege privind puterea de cumpărare, guvernul mizând pe o adoptare definitivă a două texte cel mai târziu la 7 august.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Noua ni se Mareste Plata Caldurii cu 100 de lei , de la 1 ianuarie 2023 . Astfel ca Fondul de Rulment este de 350 de lei . Si nu se stie , daca mai da la Pensionari 10 la suta , adica 100 de lei , de la 1 ianuarie 2022 . Si Impozitul creste de la 1 ianuarie 2023 , cu 60 la suta , ca astfel la 2 camare cu 50 de metrii patrati , impozitul va fi de 210 lei , si v-a trebui sa facem economie la mancare pentru a avea bani de impozit , astfel cheltuieli pentru mancare vor fi de 20 de lei , adica de 4 euro pe zi , in loc de 30 de lei adica 6 euro pe zi .