G4Media.ro

Franța revine la Starea de Urgență începând de vineri. Sunt impuse restricții…

Franța revine la Starea de Urgență începând de vineri. Sunt impuse restricții de circulație pe timp de noapte

Guvernul francez a reinstaurat, miercuri, prin decret, starea de urgenţă sanitară, din cauza extinderii epidemiei de COVID -19. Decretul intră în vigoare începând de vineri 17 octombrie, la miezul nopţii, pe întreg teritoriul ţării.

Anunțul a fost lansat chiar înaintea discursului oficial al preşedintelului Franţei Emmanuel Macron.

Aceste restricţii – „o închidere nocturnă”, cum au numit-o unele surse – vor fi impuse de la 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT) în cele mai afectate zone începând din acest weekend, precum Parisul şi suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse.

„Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util ”, a informat şeful statului francez în interviul televizat.

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.

Agravarea epidemiei, descrisă drept „catastrofă pentru sănătate”, justifică declararea stării de urgenţă astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile pentru sănătate, indică raportul Consiliului din miniştri. Epidemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de persoane în Franţa, relatează AFP, conform Agerpres.

„Închidera nocturnă” presupune și restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 (19:00 GMT) şi 06:00, măsură menită să oprească al doilea val de coronavirus care loveşte ţara.

 

Sursa Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Virusul acesta e bau bau? Care e faza cu interzicerea circulatiei pe timp de noapte? Sau e un fel de a spune uite, facem si noi ceva, nu stam asa, ca inconstientii?

 2. Niște măsuri foarte bune, dar care trebuie aduse și la cunoștința covidului, să nu mai umble noaptea ca nebunu’.

 3. E un fel de bau bau care se propagă mai ales în zone aglomerate cum ar fi barurile, cluburile, petrecerile, etc. iar stingerea, data pervers la ora 9, tocmai asta vizează în mod indirect.

  • Am inteles, deci zone aglomerate se creeaza mai ales noaptea, ok! Presupun ca zonele astea aglomerate, create mai ales noaptea se umplu in special cu persoane vulnerabile. Nebunatici rau pensionarii din zilele noastre. Nu stiam. Macar acum ne-am lamurit si putem sa ne ducem ziua peste tot. Oamenii de regula ziua dorm, deci putin probabil sa se creeze zone aglomerate ziua. Lasand gluma la o parte, este evident ca noaptea te infectezi mai usor pentru ca te ataca virusul pe intuneric si nu-l vezi, sa-i arzi doua dupa ceafa cand te ataca. Numai lucruri interesante si foarte logice aflam zilele astea. De exemplu virusul nu ataca in zone aglomerate cum este metroul. Virusul nu circula in scoli si gradinite, nici in cazinouri si sali de pacanele. La fiecare restaurant se monteaza o sirena care spune ca s-a atins capacitatea de 30%. Imediat ce sirena suna 30 de politisti sunt pregatiti sa intervina imediat. Limita aceasta de 30% este foarte buna pentru ca restaurantele de regula au un grad de umplere de aproximativ 30,08% deci clar e o masura care va avea efect major. Nu sunt ironic deloc, romanii sunt un popor foarte inteligent, dar nu avem noroc si nu suntem lasati. mai ales asta cu nu suntem lasati imi place.

  • Nu chiar. Alea au fost închise separat. E doar un tembelism.

 4. Faliții ăștia sînt model pentru noi, ne uităm la ei ca la icoane.
  Prin urmare pregătiți-va, în curînd găsesc și neisprăviții noștri soluția salvatoare.

 5. Goldman powertrip Sucks!

 6. Urmează și pe zi cât de curând… au pus pe timp de noapte deocamdată pt ca au luat decizia peste noapte… populația nu știa și ii lua prin surprindere