G4Media.ro

Franța pregătește un grup de lucru pentru reglementarea Libra – criptomoneda Facebook

Franța pregătește un grup de lucru pentru reglementarea Libra – criptomoneda Facebook

Franța pregătește un grup de lucru al celor șapte state industrializate (G7) pentru a studia cadrul legislativ privitor la măsuri care să privină spălarea banilor și să-i protejeze pe consumatorii care vor folosi noua criptomonedă lansată de Facebook, Libra, scrie Venture Beat.

Grupul de lucru va fi condus de un membru al Consiliul Băncii Centrale Europene, Benoit Coeure, a declarat guvernatorul băncii centrale franceze, Fracois Villeroy, citat de aceeași publicație.

„Dorim să combinăm deschiderea către inovație cu fermitatea reglementării”, a declarat guvernatorul. Acesta cere formare unei rețele naționale de instituții dedicate combaterii spălării banilor, rețea care să fie coordonată Autoritatea Bancară Europeană, care să efectueze măsuri de urgență sau chiar să substituie autoritățile naționale, conform Venture Beat.

Coindesk scrie că ministrul de finanțe francez, Bruno Le Maire, s-a arătat îngrijorat de anunțul noii criptomonede, acesta declarând, marți, că nu se poate ca Libra să devină o monedă suverană.

Europarlamentarul german Markus Weber a numit Facebook, marți, o „bancă fantomatică”, în timp ce guvernatorul Băncii Angliei consideră că: „orice lucru care funcționează în această lume va deveni sistemic în mod instantaneu și va trebui să unor reglementări la cele mai înalte standarde”, potrivit Bloomberg.

sursă foto Yahoo Finances

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...