G4Media.ro

Franța: Peste 2.200 de părți civile, constituite în procesul atentatelor de la…

sursa foto: captură video

Franța: Peste 2.200 de părți civile, constituite în procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015

Procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015, din Franţa,  a început săptămâna trecută în faţa unui tribunal special din Paris, iar potrivit AFP, care citează o sursă judiciară, peste 2.200 de persoane s-au constituit în părţi civile.

Preşedintele tribunalului, Jean-Louis Perics, a efectuat în primele două zile de audiere apelul părţilor civile.

În plus faţă de cele 1.800 de părţi civile deja constituite, alte câteva sute s-au prezentat la tribunal pentru a cere ca această calitate de victime să le fie recunoscută. Joi, numărul părţilor civile constituite în proces se ridica la 2.232.

Alte constituiri de părţi civile urmează a fi examinate pe 4 octombrie, în special cererile comunelor Paris şi Saint-Denis, ale sălii de concerte Bataclan şi bistroului La Belle Equipe.

Atentatele de la 13 noiembrie, cele mai sângeroase comise vreodată în Franţa, s-au soldat cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi în Paris şi Saint-Denis.

Douăzeci de persoane suspectate de implicare în diverse grade în aceste atacuri sunt judecate într-un proces de nouă luni. Paisprezece acuzaţi, între care singurul membru încă în viaţă al comandourilor – Salah Abdeslam, sunt prezenţi la proces. Alţi şase, între care cinci presupuşi decedaţi, sunt judecaţi în absenţă.

sursa foto: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează