G4Media.ro

Franţa nu va ratifica tratatul referitor la extrădare convenit cu Hong Kongul…

Franţa nu va ratifica tratatul referitor la extrădare convenit cu Hong Kongul în 2017

Franţa a anunţat luni că nu va ratifica un acord referitor la extrădare convenit cu Hong Kongul în 2017, după ce China a adoptat o lege controversată referitoare la securitatea naţională pentru centrul financiar global, transmite Reuters, citată de News.ro.

”În lumina celor mai recente evoluţii, Franţa nu va ratifica acordul referitor la extrădare semnat pe 4 mai 2017 între Franţa şi regiunea administrativă specială Hong Kong”, a anunţat Ministerul francez de Externe.

Potrivit ministerului, legea referitoare la siguranţa naţională din Hong Kong ”este o schimbare care compromite cadrul predării regiunii de sub administrare britanică” către China, în 1997, şi pune în pericol principiul ”o ţară, două sisteme”, respectul pentru ”gradul ridicat de autonomie” al Hong Kongului şi ”libertăţile fundamentale asociate”.

Noua Zeelandă, Canada, Marea Britanie, Australia şi Germania au suspendat deja tratatele de extrădare cu Hong Kongul, de când a fost introdusă noua lege de securitate naţională, în luna iunie.

sursa foto: Facebook/ Joshua Wong

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.