G4Media.ro

Franţa doreşte ca Parlamentul European să-şi reia în iunie activitatea la Strasbourg

Franţa doreşte ca Parlamentul European să-şi reia în iunie activitatea la Strasbourg

Preşedintele francez Emmanuel Macron doreşte ca Parlamentul European (PE) să-şi reia din luna iunie activitatea la Strasbourg, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, a anunţat joi un reprezentant al Palatului Elysée, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„O revenire la activitatea normală pentru sesiunile plenare de la Strasbourg ar fi imperativă pentru noi”, a declarat oficialitatea citată.

Şeful statului francez şi-a exprimat constant nemulţumirea faţă de deciziile preşedintelui PE, David Sassoli, de a anula, din cauza pandemiei de COVID-19, numeroase sesiuni plenare ce au loc în mod normal la Strasbourg.

Conform tratatelor europene, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde se desfăşoară anual 12 sesiuni plenare de câte trei zile. În restul timpului, europarlamentarii lucrează la Bruxelles. Susţinătorii unui sediu unic la Bruxelles acuză frecvent costurile financiare şi ecologice ale deplasărilor unui număr de aproximativ 2.500 de persoane din aparatul administrativ al PE şi utilizarea complexului uriaş de la Strasbourg doar patru zile pe lună.

De la începutul epidemiei, sesiunile Parlamentului European au avut loc în general prin videoconferinţă, cu prezenţă redusă a europarlamentarilor şi echipelor acestora. Ultima sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg a fost cea din 10-13 februarie 2020.

Sursa Foto: Windeurope.org

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.