G4Media.ro

Franţa acordă Autorităţii Palestiniene un ajutor de urgenţă de opt milioane de…

Sursa foto: JENS SCHLUETER / AFP

Franţa acordă Autorităţii Palestiniene un ajutor de urgenţă de opt milioane de euro

Franţa a anunţat joi că acordă Autorităţii Palestiniene un ajutor de urgenţă de opt milioane de euro, informează AFP, citată de Agerpres.

Autoritatea controlează doar o parte din Cisiordania, după ce Hamas a preluat controlul în Fâşia Gaza în 2007, şi se află în criză financiară de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas.

Israelul a impus restricţii la plata către Autoritatea Palestiniană a veniturilor fiscale pe care le colectează în numele acesteia, conform acordurilor de pace de la Oslo din 1993.

Ca urmare, funcţionarii palestinieni nu şi-au mai primit salariile la timp şi integral.

Consulatul general al Franţei de la Ierusalim arată că sprijinul bugetar din partea Parisului „va contribui la plata salariilor Autorităţii Palestiniene, în special în ministerul sănătăţii”. Instituţia a precizat că Franţa intenţionează să susţină financiar anul acesta Autoritatea Palestiniană până la un plafon de 16 milioane de euro.

Regatul Unit anunţase încă de marţi că îşi reia susţinerea financiară pentru Autoritate, cu zece milioane de lire sterline (circa 11, 8 milioane de euro). În aceeaşi zi, Statele Unite au anunţat că acordă ajutoare umanitare de 404 milioane de dolari (peste 375 de milioane de euro) pentru civilii palestinieni, dar nu printr-un ajutor direct pentru Autoritatea Palestiniană.

Un diplomat citat de AFP sub rezerva anonimatului a explicat că evitarea unei prăbuşiri a Autorităţii Palestiniene este „prioritatea absolută”, deoarece „este deja destul haos cu Gaza, nu e nevoie de o criză şi în Cisiordania”, iar Autoritatea este şi prima opţiune pentru guvernarea în Gaza după război.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Au rămas „civilii„ fără muniție?

  2. Iar sprijină Franța un dictator.