G4Media.ro

Franța a trecut de pragul de 10.000 de decese provocate de epidemia…

Franța a trecut de pragul de 10.000 de decese provocate de epidemia de coronavirus

Franța a anunțat că numărul morților din cauza COVID-19 a ajuns la 10.328, informează Le Figaro. Este a patra țară care trece peste pragul de 10.000 de decese, după Italia, Spania și Statele Unite.

Jérôme Salomon, directorul instituției care se ocupă sănătatea publică, a precizat că au fost înregistrate 1427 de decese noi în  ultimele 24 de ore, dintre care 607 în  spitalele din Franța, iar 820 în azilele de bătrâni. 82% dintre decese au survenit printre persoane de peste 70 de ani.

Creșterea numărului de decese față de ziua precedentă este de 16%, după alte două zile în care creșterea a fost de 10% luni și 7% duminică.

În spitale sunt internate peste 30.000 de persoane, dintre care 7.131 se află la terapie intensivă. 60% dintre cei aflați  la ATI sunt persoane în grupa de vârstă de 60-80 de ani, dar și 104 tineri sub 30 de ani. Numărul persoanelor aflate la terapie intensivă este cu 58  mai mare față de ziua precedentă.

De la începutul crizei, 19.337 de persoane au fost declarate vindecate, la care se mai adaugă alte câteva mii care nu au avut nevoie de internare.

Potrivit datelor publicate de Ministerul francez al Sănătății la ora 14, erau 3.777 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Potrivit site-ului worldometers.info, consultat marți seara, cazurile noilor infecții a trecut de 10.000,  ajungând la 11.059.

Sursă foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E atata lumina.

  2. Romania se afla unde era Franta in 17 martie. Acum ca urmeaza si pastile ortodox, si daca suntem realisti si acceptam ce vor face mai multi decat credem, mai sunt doar 3 saptamani pana Romania va scrie o istorie asemanatoare.

    Pana acum, graficele sunt perfect comparabile cu o medie intre Franta si Germania, in crestere, sperand ca autoritatile expun adevarul si nu il ascund precum unele tari au facut-o in alte pandemii…

    Ne despart doar 3 saptamani de istoria care o scriu tarile din topul tabelelor. Apoi inca 3 saptamani din istoria care o vor avea ele de acum in 3 saptamani… Simplu de calculat, circa 20 de mii de victime.

    • Compari mere cu pere, în primul rand ca noi am luat masuri mai devreme ca frantujii care în plina pandemie au avut alegeri locale, în al doilea rand noi nu avem atâtea azile de batrani sa moara ca muștele mulți bătrâni laolaltă iar în al treilea rand nu avem mari aglomerații urbane ca acolo, numai Parisul e juma din Romania!

    • Ce dracu compari un stat cu aproape 70 de milioane de locuitori cu unul cu aproape 20 de milioane? E greu de abstractizat? Tu nu vezi ca numarul de morți zilnic e direct proporțional cu populația totala a statelor?! Plus alti factori – nu aveam batrani in azil, nu prea avem bătrâni multi, de fapt, s au luat măsuri cand erau cateva zeci de cazuri la noi, la ei când erau cateva sute/ mii, samd.