G4Media.ro

Franța a anulat un turneu de cupă mondială de scrimă, în semn…

sursa foto: Pixabay.com

Franța a anulat un turneu de cupă mondială de scrimă, în semn de protest față de decizia de reintegrare a sportivilor ruși și belaruși în competițiile internaționale

După Germania, cu Tauberbischofsheim, Franţa a decis să anuleze, vineri etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur-des-Fosses, programată în luna mai şi criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în semn de protest faţă de decizia Federaţiei internaţionale de scrimă de a reintegra ruşii şi belaruşii, informează AFP potrivit Agerpres.

Într-un comunicat dat publicităţii, Federaţia franceză de scrimă şi-a exprimat „incapacitatea de a onora solicitările Federaţiei internaţionale (FIE) privind primirea sportivilor ruşi şi belaruşi”.

În consecinţă, etapa de spadă masculin prevăzută la Saint-Maur-des-Fosses în perioada 19-21 mai a fost anulată. FIE va fi nevoită să reprogrameze acest turneu.

Şi Federaţia daneză de scrimă a renunţat, joi, la organizarea unui turneu din circuitul internaţional programat în luna octombrie, pentru a protesta împotriva reintegrării scrimerilor ruşi şi belaruşi decisă de Federaţia internaţională de specialitate la începutul acestei luni.

„Trekanten International”, etapă din circuitul secundar rezervat scrimerilor sub 23 de ani şi anticamera Cupei Mondiale, trebuia să aibă loc la Copenhaga pe 7 şi 8 octombrie.

Congresul extraordinar al Federaţiei internaţionale de scrimă (FIE) a votat pe 10 martie reintegrarea sportivilor din cele două ţări, chiar înainte de deschiderea ferestrei de calificare olimpică.

La rândul ei, Federaţia ucraineană a anunţat însă că va boicota toate competiţiile la care participă sportivi din Rusia şi Belarus.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a recomandat marţi reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, sub drapel neutru şi „cu titlu individual”, cu condiţia ca aceştia să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina.

Preşedintele CIO a reiterat faptul că politica nu poate face parte din competiţiile sportive şi sportivii nu trebuie pedepsiţi pentru paşaportul lor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Șefii celor mai multe Federații internaționale sunt simpatizanții lui Putin.

  2. Ar trebui ca orice tara care participa intr-un concurs in care rusia e lasata sa joace ar trebui sa iasa din el .