G4Media.ro

Foxconn, cel mai mare furnizor iPhone, a achiziționat un teren imens în…

sursa foto: Pexels

Foxconn, cel mai mare furnizor iPhone, a achiziționat un teren imens în inima Silicon Valley din India

Foxconn, principalul furnizor al Apple, a achiziționat un teren de 1,2 milioane de metri pătrați în Devanahalli, în apropiere de aeroportul din Bangalore, considerat în prezent Silicon Valley din India, a anunțat marți gigantul tehnologic taiwanez într-un document depus la bursă. Aceasta este o dovadă că grupul industrial caută să își diversifice producția în afara Chinei, scrie Le Figaro.

Filiala sa Foxconn Hon Hai Technology India Mega Development a cumpărat acest teren pentru 3 miliarde de rupii (33,55 milioane de euro). De asemenea, grupul a precizat în același document că o altă unitate Foxconn este în curs de achiziționare a drepturilor de utilizare a unui teren de 480.000 de metri pătrați în provincia vietnameză Nghe An.

Mutarea din China?

Cunoscut oficial sub numele de Hon Hai Precision Industry, Foxconn este cel mai mare producător de electronice personalizate din lume și principalul asamblor de iPhone-uri. Gigantul produce dispozitive Apple în India din 2019, la o fabrică din statul Tamil Nadu, în sudul țării.

Ambele companii caută să se diversifice din China, unde se află cea mai mare parte a producției lor, având în vedere politicile stricte anti-Covid de anul trecut și tensiunile diplomatice actuale cu SUA, care au afectat producția.

Ministrul șef al statului Karnataka, Basavaraj S. Bommai, anunțase în martie că Apple va produce „în curând” iPhone-uri la o nouă fabrică din acest stat și va crea „aproximativ 100.000 de locuri de muncă”. În aceeași lună, Bloomberg News a relatat, citând surse anonime, că Foxconn plănuia să investească 700 de milioane de dolari într-o nouă fabrică în Karnataka.

Într-o declarație din martie, președintele Foxconn, Young Liu, a declarat că a vizitat statul pentru a „aprofunda parteneriatele (…) și a căuta cooperare în noi domenii, cum ar fi dezvoltarea semiconductorilor și a vehiculelor electrice”. El s-a întâlnit, de asemenea, cu premierul Narendra Modi, care a precizat că „discuțiile au acoperit diverse subiecte menite să consolideze ecosistemul indian de tehnologie și inovare”.

Alte două grupuri taiwaneze, Wistron și Pegatron, produc și asamblează dispozitive americane în India. Și asta, în contextul în care Apple a anunțat în septembrie anul trecut că va fabrica ultimul său model, iPhone 14, în India.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...