G4Media.ro

Fotografii au boicotat o expoziție din cauza sponsorizării de la Holzindustrie Schweighofer,…

Fotografii au boicotat o expoziție din cauza sponsorizării de la Holzindustrie Schweighofer, organizatorii au renunțat la sponsor

Asociația Fotografică „Bucovina Fotogenică” din Câmpulung Moldovenesc a renunțat la sponsorizarea de la Holzindustrie Schweighofer după ce mai mulți fotografi au decis să-și retragă fotografiile ce urma să fie expuse de Ziua Bucovinei.

”Ca urmare a deciziei (manifestată în scris) a unora dintre fotografii participanți cu lucrări la proiect de a-și retrage fotografiile din cauza sponsorului amintit mai sus, văzându-ne puși în situația de a nu ne putea atinge scopul proiectului, am hotărât să renunțăm la sponsorizarea oferită de firma Holzindustrie Schweighofer și, implicit, cel puțin pentru moment, la tipărirea albumului. Proiectul nostru, în schimb, își va urma cursul firesc. Miercuri, 28 noiembrie 2018, vă așteptăm în sala de la Muzeul Bucovinei, la vernisajul expoziției noastre „Bucovina la centenar: o sută de fotografi – o sută de imagini despre Bucovina”, a transmis asociația, potrivit ZiarDeSuceava.ro.

Cătălin Urdoi a fost printre primii fotografi care au anunțat că se retrag din expoziție din cauza sponsorizării primite de la controversata companie austriacă Holzindustrie Schweighofer

„Frumos și lăudabil proiectul colegilor de la Bucovina FOTOgenică prin care au reușit să strângă sub aceeasi umbrelă, în an centenar 100 de fotografi alături de 100 de ipostaze inedite din Bucovina, în ideea unei expoziții fotografice de ziua Bucovinei, și chiar îi felicit. Am fost și eu invitat, participând cu o lucrare, asta până când am văzut că unul din sponsorii acestui eveniment este Holzindustrie Schweighofer, moment în care, azi de dimineață am anunțat organizatorii că îmi RETRAG lucrarea din proiect, renunțând implicit la participarea în expoziție! În an centenar, Bucovina mea nu e de vânzare”, a scris Cătălin Urdoi pe contul său de Facebook.

„Holzindustrie Schweighofer s-a alăturat inițiativei <<Bucovina la centenar: o sută de fotografi – o sută de imagini despre Bucovina>>, organizată de Asociația Bucovina Fotogenică din Câmpulung Moldovenesc, întrucât a apreciat ideea proiectului și calitatea lucrărilor care promovează Bucovina într-un mod inedit. Regretăm decizia Asociației de a renunța la parteneriatul pe care ni l-a propus inițial și avem toată încrederea că publicul larg va aprecia frumusețea oamenilor, locurilor și tradițiilor surprinse de către artiștii implicați în acest proiect”, a transmis compania, potrivit ZiarDeSuceava.

Holzindustrie Schweighofer este în centrul unui mare scandal după ce DIICOT a a pus sub acuzare patru directori ai companiei. Conducerea companiei e acuzată de tăieri ilegale de copaci și evaziune fiscală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Schweighofer, nu sunteti bineveniti, criminalilor!
    Sa muriti toti in chinuri, voi si urmasii vostri!

  2. Lucrurile raman neclare, daca oamenii din zona participa activ si agresiv la despaduriri, pe deasupra numesc respectiva zona geografica ”Bucovina”, fara sa-i oblige nimeni.Firma H-Sch. zice sigur ca se afla la ea in tara, respectiv imperiu si are dreptul de a face una-alta, pentru profit si imagine.

  3. Nu mai taiati padurile, maimute spurcate ce sunteti!

  4. Putem sa injuram Schweighofer cat dorim! Injuram insa in directia gresita! Cine le a aprobat contractele in Romania?! Cine inchide ochii la taierile ilegale? Implicati sunt toti: primari, politie locala, presedinti de consilii judetene, ministri. Acest buboi trebuie spart.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.