G4Media.ro

FOTO Un politician rus de rang înalt pozează cu barosul trimis de…

Sursa foto: Telegram / Сергей Миронов (Serghei Mironov)

FOTO Un politician rus de rang înalt pozează cu barosul trimis de Prigojin ca omagiu pentru trupele Wagner / Arma a devenit simbolul răzbunării, după ce un presupus dezertor Wagner a fost executat cu un baros similar

Un politician rus de rang înalt a publicat vineri o fotografie în care apare strângând în mâini un baros care i-a fost trimis de şeful grupului de mercenari Wagner, instrument adoptat ca simbol al răzbunării, de când un baros similar a fost folosit pentru a ucide un dezertor din Wagner anul trecut, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Darul macabru părea să-i fi fost trimis în semn de mulţumire lui Serghei Mironov, lider în parlament al Rusiei Juste, un partid loial Kremlinului, pentru sprijinul acordat grupului Wagner şi faptele sale de arme pe câmpul de luptă în estul Ucrainei.

Mironov, fost paraşutist, a salutat grupul Wagner, care se autointitulează companie militară privată, drept „formaţiune militară eroică” după ce a condus o operaţiune prin care forţele ruse au capturat în luna aceasta oraşul ucrainean Soledar.

Politicianul rus a postat o fotografie în care pozează cu barosul primit în dar pe conturile sale de socializare, mulţumindu-i lui Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner, pentru acest cadou neobişnuit.

Sursa foto: Telegram / Сергей Миронов (Serghei Mironov)

Capul de metal al barosului poartă sigla Wagner şi este ornat cu o mulţime de imagini ale unor cranii.

„Acesta este un instrument util. Cu ajutorul lui vom da o lovitură ideologiei naziste care vrea să ne distrugă ţara”, a spus Mironov, care, la fel ca mulţi alţi politicieni ruşi, descrie războiul din Ucraina ca pe o luptă existenţială pentru supravieţuirea Rusiei împotriva unui Occident malefic.

Ucraina şi Occidentul resping această caracterizare, afirmând că singurul lor scop este să împingă forţele ruse afară din Ucraina, după ce acestea au invadat-o în februarie trecut.

În timp ce Kremlinul susţine că grupuri ca Wagner sunt libere să lucreze în străinătate, activităţile companiilor militare private în interiorul Rusiei sunt interzise din punct de vedere tehnic.

Mironov a declarat marţi că activităţile grupului Wagner ar trebui să fie legalizate şi în interiorul Rusiei, afirmând că partidul său a elaborat proiectul de lege necesar.

După ce a evitat mult timp lumina reflectoarelor, fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, şi-a asumat o mai mare vizibilitate în ultimele luni, criticând comandanţii militari ai forţelor armate pentru eşecurile lor pe câmpul de luptă şi exprimându-şi propriile opinii cu privire la diferite probleme politice.

Prigojin a vorbit despre baros ca despre un simbol al răzbunării care trebuie folosit împotriva celor pe care îi consideră trădători.

În noiembrie, un videoclip neverificat a apărut pe un canal de social media asociat grupului Wagner care arăta pe cineva folosind un baros pentru a ucide un luptător Wagner care se predase forţelor ucrainene şi afirmase că vrea să lupte de partea lor.

Prigojin a spus iniţial că aceasta ar fi „o moarte de câine pentru un câine”, dar nu a revendicat responsabilitatea directă pentru crimă în numele Wagner, iar ulterior a sugerat, fără dovezi, că în spatele acesteia s-ar fi aflat forţe străine, potrivit Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. putleristi c.ri.mi.na.li…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  2. Ala ori vrea sa și dea cu ea în coa ie,ori îl cauta pe Țepeș sa se dueleze!

  3. Mai trebuia sa apară simion cu ciorapii și sosoaca cu chiloții! …..aia da operațiune speciala!

  4. Animale…

  5. Parlamentul rus = Balaceanca, Socola, etc…

  6. Bine ales simbolul Arata nivelul de inteligenta al mujicilor Ceva mai scazut decat al cozii de baros