G4Media.ro

FOTO Troleibuzele noi, cumpărate de Primăria Capitalei din Polonia, vor circula pe…

Sursa foto: Facebook/Stelian Bujduveanu

FOTO Troleibuzele noi, cumpărate de Primăria Capitalei din Polonia, vor circula pe străzile Bucureștiului din martie 2024

Noile troleibuze cumpărate de primăria Capitalei de la firma Solaris Bus & Coach din Polonia vor începe să circule pe străzile din București în martie 2024. Anunțul a fost făcut pe Facebook de viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu

El a pus și imagini cu noile tipuri de troleibuze care vor circula în București și a precizat că „o delegație formată din specialiști în transporturi și mobilitate urbană se află astăzi la Fabrica Solaris Bus & Coach din Polonia, acolo unde se stabilesc ultimele detalii tehnice pentru livrarea celor 100 de troleibuze pentru București.”

Sursa foto: Facebook/Stelian Bujduveanu
Sursa foto: Facebook/Stelian Bujduveanu

Bucureștiul urmează să primească 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m. Viceprimarul a mai spus că „acestea vor avea podeaua complet coborâtă și spațiu destinat cărucioarelor pentru persoanele cu dizabilități. Vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și vor avea o autonomie minimă de 20 de km. Garanția funcționării este de 300.000 km de la data recepției sau 5 ani pentru fiecare troleibuz în ansamblu.”

Contractul pentru cele 100 de troleibuze a fost semnat la finele anului trecut de primarul Capitalei Nicușor Dan. Acestea vor fi cumpărate cu fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu, în valoare totală de 290 de milioane de lei plus TVA.

Troleibuzele noi vor înlocui modelele Astra Ikarus, care au fost furnizate în anii 1996-1997. Totodată, sistemele de tracţiune pentru troleibuzele noi vor permite o reducere a consumului de aproximativ 25%.

Viceprimaul Bujduveanu a mai spus că „în perioada imediat următoare, vom lansa procedura de achiziție pentru celelalte 22 de troleibuze pentru care am obținut fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...