G4Media.ro

FOTO Pisicile din Sibiu care contribuie la imaginea turistică a orașului, voit…

Sursa foto: Turnul Sfatului

FOTO Pisicile din Sibiu care contribuie la imaginea turistică a orașului, voit sau din întâmplare

Sunt blănoase, prietenoase și au devenit în ultimii ani imaginea mai multor puncte de atracție ale Sibiului. Voit sau din întâmplare, pisicile sunt parte din povestea turistică a orașului. Felinele au fost adoptate de diferite instituții și au devenit parte din imaginea lor. Se întâmplă la Muzeul Brukenthal, la librăria Humanitas și la Muzeul Astra, scrie Turnul Sfatului.

Cei mai faimoși sunt, bineînțeles, cei doi motani portocalii de la Muzeul Brukenthal din Piața Mare a Sibiului. De 12 ani, toți cei care trec pragul muzeului sunt întâmpinați de Antonello și Donatello, pentru care palatul a devenit casă.

„Ei au fost imaginea campaniei I Love Brukenthal, iar apoi oamenii veneau special să-i vadă pentru că aflaseră de ei”, povestește pentru Dana Hrib, director în cadrul Muzeului Brukenthal, cea care se ocupă cel mai mult de bunăstarea lor.

Sunt prietenoși, atenți la fiecare turist în parte, în explorare de birouri și mereu în căutare de atenție. Au ajuns la Muzeul Brukenthal atunci când aveau o lună. Motanii s-au adaptat repede, iar acum sunt considerați parte din echipa muzeului.

Din luna decembrie, librăria Humanitas de pe Nicolae Bălcescu s-a îmbogățit cu un nou membru de echipă, Denisa. Spre deosebire de pisicile de la Muzeul Brukenthal, Denisa și-a ales singură noua casă și cel mai mult îi place să doarmă pe cărți sau în vitrină.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Citește reportajul integral și vezi galeria foto pe Turnul Sfatului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Articol tip basina hipstereasca.

  2. Nu va mai saturați sa l pupați in dos pe sas.Acum și pisicile din Sibiu sunt cele mai mari ,blănoase ,educate din România .chiar nu aveți nici o limita?

  3. Au lână 😀

  4. la SIBIU totul este BIG !!

  5. Oare chiar trebuie sa comentati totul? Trebuie sa vorbiti despre politica invariabil? Chiar nu aveti viata???? E un articol despre pisici, Dumnezeule mare, cat de tristi santeti sa bateti campii in asemenea hal.

    • Ca bine zici!