G4Media.ro

FOTO Nicuşor Dan: Reluăm şi ducem la bun sfârşit proiectul construirii şi…

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

FOTO Nicuşor Dan: Reluăm şi ducem la bun sfârşit proiectul construirii şi amenajării Clădirii Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, o lucrare demarată în anul 2012 şi nefinalizată

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță, duminică, reluarea proiectului construirii şi amenajării Clădirii Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, o lucrare demarată în anul 2012 şi nefinalizată.

În acest sens, prin Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, a fost lansată procedura pentru achiziţia lucrărilor necesare finalizării acestui proiect, a precizat edilul pe pagina sa de Facebook.

Clădirea Lapidarium Văcăreşti va cuprinde două săli expoziţionale, care vor adăposti elemente litice, fresce, machete, relevee şi alte piese documentare și de artă, un Foaier şi o Sală Auditorium cu 200 de locuri destinată evenimentelor culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferințe, simpozioane etc.

În cadrul aceluiaşi proiect, urmează a fi amenajat şi un Depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcărești, care a avut loc în anul 1986.

„Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist”, subliniază Nicușor Dan.

În prezent, proiectul este realizat în proporţie de 75% şi are un termen de execuţie de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul face parte din planul de amenajare a Parcului istoric Mogoşoaia, aprobat prin PUZ în anul 2011, şi urmăreşte ca prin diversificarea ofertei culturale să răspundă cerinţelor unui public tot mai numeros.

Caietul de sarcini şi documentaţia aferentă procedurii pot fi consultate pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nici măcar acest proiect din 2012 nu a fost finalizat! Mănăstirea Văcărești, cel mai interesant monument turistic al Bucureștilor, folosit ca pușcărie de România Regală și demolat de comuniști, trebuie reconstituită cu tot cu bibliotecă, așa cum au procedat în situații similare alte popoare din Est. Lapidariumul nu poate exprima decât regretul că am fost inculți și lași.

  2. Băi ce nevoie aveam de asta! Mă speriasem! Credeam că face semaforizarea aia inteligentă, că face parcări… Că face ceva util! Lapidarium ne trebuie nouă? Cât e șpaga dată de constructor?

    • Noroc ca mai sunt si „destupati la minte” prin Bucuresti ! Mai Mihai – cred ca ai tot atatea clase primare cat are si trenul ! Cu „de-alde tine” omenirea merge catre disparitie ! Asa – ca mai bie – dispari tu din problema !

    • Lasa-l, Mihai mananca si el o paine, posteaza la toate articolele despre Nicusor Dan sau USR.
      Ar putea face lucruri mai utile in timpul asta, dar fiecare face ce poate…