G4Media.ro

FOTO Cum se pregătesc magazinele, patiseriile și băcăniile din Capitală pentru marea…

FOTO Cum se pregătesc magazinele, patiseriile și băcăniile din Capitală pentru marea redeschidere după starea de urgență

Magazinele stradale, băcăniile, patiseriile, coffee-shopurile sau gelateriile se pregăteau joi pentru redeschidere, după starea de urgență.

Alții, precum patiseriile și clătităriile de la Romană, s-au redeschis de zilele trecute. Aceste mici business-uri au fost închise timp de o lună și jumatate, iar angajații au fost în șomaj tehnic.

”Nu mai era vânzare absolut deloc și nu avea rost să ținem deschis”, spune Irina Purcaru, de la clătităria de la Coloane.

Foto: clătitărie; Sursa: G4media.ro

”Nu ne-a închis nimeni, dar nu mai erau vânzări, vânzările scăzuseră foarte-foarte mult și a decis șefu’ să ne bage în șomaj tehnic”, a explicat și Mihaela Rață, vânzătoare la o patiserie din zonă.

Foto: patiserie; Sursa: G4media.ro

Peste tot în oraș se făcea curățenie, se spălau geamurile și se luau măsuri de igienă și distanțare socială. Cu toții încearcau să vină în întâmpinarea clienților cu măsuri de protecție.

Foto: geamuri spălate în București; Sursa: G4media.ro

”Am adăugat plexiglasul la casă pentru a păstra distanța și separarea clientului de vânzător. Bineînțeles, gelul dezinfectant la dispozița clientului și pentru colegii noștri. Dezinfectăm mai des POS-ul și casa de marcat. În magazin nu pot intra simultan mai mult de 2 persoane, restul așteapă afară”, a declarat Andreea Hreapcă, administratorul unei băcănii de pe strada Mendeleev.

”La noi plata se va face doar cu cardul, angajații poartă măști și mănuși. Am pus benzi pe podea care îndeamnă păstrarea distanței de 2 metri”, spune și Meriem, de la un coffee-shop.

”Vom avea pentru fiecare client care intră în magazin mască, îi vom ruga să poarte mască, vom avea gel dezinfectant, plus covorașul cu dezinfectant la intrare să calce pe el”, a declarat și Cristina Bîtlan, reprezentanta unui magazin de haine de pe Calea Victoriei.

Foto: pregătiri pe Calea Victoriei; Sursa: G4media.ro

Taximetriștii și cei de la spălătoriile auto spun că au luat și ei măsuri suplimentare de protecție împotriva virusului.
”Purtarea măștilor și mănușilor de protecție, gel dezinfectant pentru clienți și angajați, distanță între noi și între clienți, acestea sunt măsurile noastre”, a declarat Dana Baciu, patroana unei spălătorii auto din zona bulevardului Pache.

Foto: taximetrist; Sursa: G4media.ro

Taximetristul Marius Fâștie ne-a arătat dezinfectantul pentru suprafețe și mâini și spune că au voie să transporte doar două persoane pe bancheta din spate.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ati innebunit toti! sa fiu al naibii, cand e epidemie de gripa nu se ia nicio masura, nu a interesat niciodata pe nimeni ca autobuzele si trenurile nu erau spalate in veci, iar acuma va faceti de tot penibilul cu plasticul ala pe moaca si cu ghisee la toate casele de marcat! asta e virusul prostiei! a luat cineva ceva ca a mers cu metroul in ultimele 3 luni? a luat pe dracu!