G4Media.ro

FOTO Cum s-a organizat Biserica pentru sărbători: Credincioșii trebuie să trimită un…

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

FOTO Cum s-a organizat Biserica pentru sărbători: Credincioșii trebuie să trimită un SMS voluntarilor că vor Paști / O singură persoană așteaptă Lumina sfântă în fața casei

Parohia Icoanei din Centrul Capitalei a trimis enoriașilor o adresă prin care îi anunță că în zilele de 17 și 18 aprilie vor putea primi acasă Paștile (anafura sau pâinea binecuvântată), la cerere. Doritorii trebuie să trimită un SMS la unul dintre cele 3 numere de telefon comunicate, urmând să fie contactați de voluntari pentru a li se spune ora la care vor veni.

Parohia Icoanei comunică enoriașilor și faptul că Lumina sfântă va fi adusă pe fiecare stradă de voluntari în jurul orei 20, sâmbătă, 19 aprilie. Credincioșii sunt rugați să desemneze o singură persoană, pregătită cu o lumânare, care să fie prezentă la poartă sau la ușa blocului. Aceasta va lua Lumina sfântă de la voluntari și apoi o va împărți vecinilor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis miercuri seara că a modificat acordul cu Biserica Ortodoxă Română, după criticile din spațiul public privind relaxarea restricțiilor de distanțare pentru credincioși. Acordul inițial prevedea ca enoriașii să se ducă la Biserică să ia Paști, iar Lumina sfântă să fie împărțită credincioșilor de Poliție.

Publicitate electorală

Sursa Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Bacteriile prea-popești au ceva resurse, dacă mobilizează atâtea resurse și au atâta logistică ptr asa ceva. Totuși, înțeleg ca folosesc și poliția cea ce este extrem de greșit, dar nu ai la ce sa te aștepți de la o asociație de gunoaie penale formate din politicieni, popi și gradați. Mai bine le foloseau în scopuri nobile, sa ofere ajutor real societății. Dar neee, tot secături medievale rămân.

  • Intelegi gresit. Este vorba de voluntari ai bisericii. Politia ar fi fost implicata conform formei anterioare a acordului, acesta a fost insa schimbat. In plus cele
   „atatea resurse” se rezuma la doar 3 (trei) voluntari.

  • @ mint_rubber

   Tot este implicată poliția. Potrivit noului acord:

   „5. În spitale fără preot, cadrele MAI vor distribui Sfânta Lumină

   Structurile coordonate de MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata activității”