G4Media.ro

FOTO Cum poluează cu praf camioanele firmelor deținute de Primăria București chiar…

FOTO Cum poluează cu praf camioanele firmelor deținute de Primăria București chiar sub ochii Gabrielei Firea

Chiar sub privirele primarului general Gabriela Firea, camioanele care ieşeau de pe şantierele municipalităţii au fost văzute cum murdăresc străzile Bucureştiului. Asta la câteva zile după ce Primăria București s-a lăudat că a amendat tocmai pentru acest lucru nu mai puţin de 89 de şantiere.

În timpul unei conferinţe de presă susţinute luni de către Gabriela Firea chiar pe unul dintre şantierele primăriei capitalei, jurnaliştii au observat cum camioanele părăsesc incinta fără a avea roţile spălate aşa cum prevăd normele de mediu. Acestea împrăştiau noroi şi praf pe străzile din jur. (FOTO)

„O să-i rog pe colegii mei de la Compania Municipală Trafic şi pe cei de la Trustul de Clădiri Metropolitane să fie mult mai vigilenţi. Noi am făcut foarte multe controale şi la şantiele noastre cât şi la şantierele private. V-am şi comunicat. S-au dat şi foarte multe amenzi pentru că vrem să mergem pe ideea şi să înţeleagă fiecare, că aşa nu se mai poate. Fiecare şantier trebuie să aibă propriile norme antipoluare şi trebuie să lucreze în condiţii atât legale cât şi necesare în această perioadă”, a declarat primarul general al capitalei Gabriela Firea în faţa jurnaliştilor care i-au semnalat acest lucru.

Poluarea cu praf se produce în ciuda faptului că în interiorul șantierului există o instalație pentru spălarea cauciucurilor mașinilor care ies din șantier.

Imaginile au fost surprinse pe șantierul Companiei Municipale Imobiliară S.A. și al Trustului de Cladiri Metropolitane, unde este construit un bloc de 11 etaje, cu 114 apartamente, care va avea destinatia de locuinte sociale, in Bucuresti.

În urmă cu câteva zile, Primăria Municipiului Bucureşti anunţa că verificat 218 șantiere şi a împărţit în urma neregulilor depistate, 89 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 280.000 de lei.

„Inspectorii au controlat activitățile de construire sau desființare din incinta șantierelor, urmărindu-se, în special, modul în care sunt efectuate activitățile de spălare a suprafețelor de lucru, de acoperire a pământului excavat sau de transport al acestuia. Curățarea căilor de acces și folosirea rampelor de spălare a anvelopelor autovehiculelor care au acces în respectivele șantiere au fost alte două activități vizate de reprezentanții Direcției”, se arăta în comunicatul Primăriei Generale din 31 ianuarie.

G4Media.ro a arătat în repetate rânduri, cu exemple concrete, cum tocmai şantierele primăriei generale, cât şi cele ale primăriilor de sector, se numără printre principalii poluatori ai capitalei.

Fotografii: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vă invit, domnule Dragoș Popa, să vizitați șantierul de la Doamna Ghica. Maldăre imense de nisip și pământ excavat se află sub cerul liber, fiind spulberate de vânt în toată zona.

  2. Un camion din astea arunca la un drum tot atâta praf cat un diesel non euro intr-un an.
    Ati fugit după fentă ecologista cu taxa Zyklon București. Taxa aia e efectiv praf in ochi

  3. Poza de azi dimineata la statia Brasov din Ghencea. Intrebari? Oare de ce e cartierul plin de praf?

    https://imgur.com/kpNVfKb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.