G4Media.ro

FOTO Cum arată Satul de Vacanță din Mamaia în mini-concediu: Bâlci, kitsch…

sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media

FOTO Cum arată Satul de Vacanță din Mamaia în mini-concediu: Bâlci, kitsch și mici în cel mai aglomerat loc din stațiune/ Locul unde ”tot ce zboară se mănâncă”, după ce inspectorii ANPC au fost alungați cu mâncare de comercianții furioși

Satul de Vacanță din Mamaia este probabil locul cu cea mai mare densitate de oameni din stațiune în cel mai aglomerat weekend de pe litoral. A făcut, recent, înconjurul presei după un control al inspectorilor Protecției Consumatorilor. Acțiunea ANPC s-a terminat cu amenzi, plângeri penale și mâncare fluturând în aer. Șeful ANPC a concluzionat ulterior controlului că ”tot ce zboară în Satul de Vacanță se și mănâncă”. 

Locul este cunoscut și căutat mai ales pentru mâncarea multă servită la prețuri mici, comparativ cu alte zone din Mamaia, pentru tarabele cu suveniruri accesibile și mai ales pentru tiribombe, mașini, tunelul groazei și alte mașinării și jocuri care nu se mai găsesc în număr atât de mare și divers în altă parte a stațiunii.

satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media
satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media
satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media

Cel mai cunoscut loc unde puteai mânca pe săturate la preț mic în anii 2000 (și care a continuat să fie cel mai căutat și după aceea) era ”Cuptorul cu plăcinte”, care era celebru însă nu pentru plăcinte, ci pentru micii ieftini.

satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media

În 2017, inspectorii ANPC l-au închis pentru jumătate de an și au amendat proprietarii cu aproape 1 miliard de lei vechi din cauza condițiilor în care erau depozitate alimentele, râvnite de-atâția localnici și turiști în ultimii 30 de ani. Astăzi redeschisă, locația arată, cel puțin la exterior, mult mai curată și îngrijită, doar că nu mai e atât de aglomerată.

Poate și pentru că între timp, odată cu anii, în Sat au apărut alternative culinare diverse, multe comparativ cu acum 2-3 decenii, iar oamenii se împrăștie în funcție de taverna care îi face mai bine cu ochiul. Sau oferta de preț, pentru că în Sat s-au schimbat multe, dar printre lucrurile care au rămas la fel este să mănânci mult la bani puțini. Se explică astfel și multitudinea de oferte (Pizza 1+1 gratis, meniuri cu două feluri de mâncare la 30 de lei etc).

satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media
satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media
satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media

Cert este că doar în Satul de Vacanță poți să-ți iei, din același loc, și caracatiță, șuberek, langoși, waffle, clătite, hamsie, pizza, kurtoș, doradă, shaworma, nachos și altele. La propriu și altele, pentru că meniul continuă. Cu toate acestea, locul în general arată mai curat și mai civilizat decât în urmă cu 20-30 de ani. Inclusiv lacul era igienizat, cel puțin sâmbătă seară, în momentul realizării reportajului.

satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media
satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media
satul de vacanta constanta gratare mici tarabe turisti litoral sezon mamaia jocuri
sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media

Comisarii Autoritatății Naționale pentru Protecția Consumatorilor au mers la începutul lui august în control în Satul de Vacanță, iar lucrurile au degenerat. Furioși pe Horia Constantinescu, agenții economici au început să arunce cu mâncare în reprezentanții ANPC, să țipe și să înjure, conform imaginilor de pe rețelele de socializare. Acțiunea s-a terminat cu amenzi, propuneri de închidere a tavernelor și dosare penale pentru ultraj. Detalii, aici. 

Toate tarabele verificate de cei de la ANPC aveau deficiențe de siguranță alimentară, susține instituția. Sosurile culinare filmate de comisari, care în mod normal trebuiau ținute la o temperatură cuprinsă între 0 şi 4 grade Celsius, aveau temperaturi de 26 de grade, pentru că erau ținute în soare, mai spunea ANPC atunci.

  • „(…) Ajungem pentru a 4-a oară în Satul de Vacanță. De ce? În continuare acolo se gătește pe trotuar. Pare că suntem singura autoritate care observăm acest lucru. Momente în care angajații celor cărora a 4-a oară le oprim activitatea s-au hotărât să dea naștere unei revolte populare. Au strâns lângă ei parte din opinia publică, cei care cred că pot mânca mâncare gătită aproape pe trotuar fără să pățească nimic (…) O parte a societății este bolnavă. Sunt aceeași părinți ce se tăvălesc pe jos că li s-au îmbolnăvit copiii și reclamă hotelurile la care stau sau restaurantele prin care au trecut la un moment dat”, spunea șeful ANPC după controalele de la începutul lunii.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Și puzderie de țigani, mulți cu ochii după ciordeală. Mai ales ca i-a adus Mazare aproape, le-a facut special pentru ei cartierul Henry Coandă. Bietul Coandă, a ajuns numele lui la cartierul de țigani.

    • Cum adica. Minoritari care fura? Cum, nu au ei traditiile lor milenare cu mestesurguri si gaina fripta?!

  2. Si gogoasa infuriata?

  3. Nu mai papă inspectorii ANPC decat de la o stea Michelin in sus! Restul se interzice in Romania! Bugetarii au impresia că dacă ei sunt putred de bogați toată lumea este putred de bogată! Si când ii vezi cum fac campanii si tot ce verifică este in neregula ca sa dea bine la TV te apucă 🤮

  4. Constanta? Cel mai si cel mai oras din Romania? Patria vacantelor si distractiei in Romania? Sediul national al sezlongurior si al soarmelor? LIderul preturilor la parcare si campion roabelor cu sampanie?

  5. Din poze pare un bâlci de anii ’50 dar cu materiale de constructii moderne. Mincarea ieftina poate fi justificata de fluxul mare de cumparatori, ma gandesc ca la vanzari mari, patronilor le convine chiar si un adaos mic. Sau poate fac evaziune fiscala. Sau poate materia primă e foarte ieftina pentru ca e de slaba calitate, veche eventual, la limita producerii de toxiinfectie alimentara.
    As mai remarca si mica inexactitate din articol cand se specifica numele unei unitati de alimentatie publica. E CUPTORU si nu „cuptorul”, va rugam sa respectati sintaxa corecta dupa sufletul si asemanarea celor mai multi clienti.

    • Materie prima ieftina, ca hamsia proaspata prajita e de fapt șprot congelat de la polonezi, uleiul din friteoza nu se schimba ci doar se completeaza si se arunca doar la sfirsitul sezonului, porumbul fiert este furat, nu cultivat si sapat pe moșia proprie…

  6. Pare o vacanta romaneasca 100% traditionala

    • Amu trebuie si locuitorii din Pata Rat de Cluj sa vina la mare! Ca nu toti clujenii sunt Aitisti sa mearga la Balaton sau in Turcia.

  7. Si asta e oglinda societății: acești oameni merg la vot și apoi avem conducătorii pe care ii merita societatea asta.