G4Media.ro

FOTO Cum arată Gara de Nord din Capitală în timpul stării de…

FOTO Cum arată Gara de Nord din Capitală în timpul stării de alertă: marcaje privind păstrarea distanței și anunțuri privind obligativitatea purtării măștii

Compania care administrează gările și calea ferată a anunțat că atât în Gara de Nord din Capitală, cât și în alte stații au fost luat o serie de măsuri pentru informarea călătorilor in  vederea respectărilor regulilor speciale stabilite de autorități în spațiile publice în perioada stării de alertă: au fist trasate marcaje speciale pentru păstrarea distanței și vor fi transmise mesaje audio care să-i informeze pe călători asupra obligației de a purta mască. În plus, agenții de pază vor avea sarcina de a le atrage atenția celor care nu poartă mască sau care nu respectă distanța socială.

Măsurile luate:

– afișe de informare privind obligativitatea purtării măștilor de protecție și de respectare a distanțării sociale;

– marcaje speciale pentru respectarea distanțării sociale în holurile caselor de bilete,  pe peroanele centrale ale gării, precum și la intrarea și pe peroanele aferente liniilor de sosire/plecare trenuri;

– marcaje speciale pentru respectarea traseelor de intrare, ieșire și tranzitare in incinta stațiilor;

– marcajele și stickerele privind respectarea distanțării sociale pe scaunele din sălile de așteptare și pe băncile de pe peroane;

– transmiterea in mod repetat a unui MESAJ AUDIO de interes public pentru obligativitatea purtării măști de protecție și respectarea distanțării sociale de minimum 1,5 m între persoane;

„De asemenea, în cazul în care anumiți călători nu respectă măsurile obligatorii de siguranță, reprezentanții firmelor de pază îi vor informa pe pasageri despre obligațiile impuse în timpul deplasării în spațiile publice pe perioada stării de alertă  și le vor recomanda să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea socială între ei”, transmit cei de la CFR SA într-un comunicat de presă.

Anterior, CFR Călători a anunțat că vor repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători, pentru trafic intern şi internaţional, începând din 15 mai. Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru ca CFR să poată suplimenta, în mod operativ, capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători, spun reprezentanții companiei de transport de pasageri. În ce condiții călătorim cu trenul în perioada Stării de Alertă puteți afla aici.

Atenție, însă, în timpul stării de alertă rămân în vigoare restricțiile privind circulația în afara localităților. În afara localităților vom putea circula de mâine doar în baza unei declarații pe proprie raspundere și doar pentru motive întemeiate. Care sunt aceste puteți citi aici.

Sursa foto: CFR SA/Oana Brânzan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Am calatorit azi cu trenul… Aproape toti pasagerii purtau masca si pastrau distanta, erau de o responsabilitate exemplara.
    Boschetarii insa nu prea intelegeau ce se intampla, circulau in tren ca la ei acasa si tuseau in nasul cui pofteau. In plus, toaletele, desi aveau sapun, au ramas la fel de murdare.

  2. Distanta dintre 2 scaune in sala de asteptare este mai mica de 1 metru. Cred ca mai indicat ar fi fost sa lase 2 scaune libere .

  3. Cred că pe românașul jmeker o să-l doară în dosul gării, din orice punct cardinal ar fi gara/stația de metrou/autobuz/tramvai/etc, de ce restricții sau X-uri se vor impune/recomanda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.