G4Media.ro

FOTO Cabana Puzdrele din Munții Rodnei, acoperită complet de o avalanșă

sursa foto: Salvamont Maramureș

FOTO Cabana Puzdrele din Munții Rodnei, acoperită complet de o avalanșă

Cabana Puzdrele din Munţii Rodnei a fost acoperită de o avalanşă de zăpadă, a informat, joi, directorul Serviciului Public Judeţean-Salvamont Maramureş, Dan Benga, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în momentul producerii avalanşei cabana nu găzduia turişti.

„Cabana e acoperită aproape complet. Cabana e nouă, solidă, are parter şi dormitoare la etaj, iar lângă cabană sunt două heleştee cu peşti – acoperite in totalitate de avalanşă – de aproape 1.000 m lungime. Acolo în zonă sunt nişte muncitori la o altă cabană mai sus de zona afectată, care timp de aproape 30 minute au auzit un huruit grozav”, a spus Dan Benga.

sursa foto: Salvamont Maramureș

Acesta a precizat că o altă avalanşă, de mici dimensiuni, s-a produs în Valea Şuior pe drumul forestier care vine de la Mina Şuior spre Cavnic. Drumul forestier a fost complet blocat de zăpadă, fiind nevoie să se intervină cu utilaje.

sursa foto: Salvamont Maramureș

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. exista suspiciunea ca acea cabana a fost construita ILEGAL, acolo. Dumnezeu a Rezolvat ceea ce nici un tribunal NU rezolva.

  2. Binenteles ca e construita ilegal. Cine altcineva ar construi la unghi de peste 30 grade la 1.400m. Se pare ca avalansa s-a impartit in 2 culoare. Cauza declansarii – incalzirea brusca. Arata cam defrisat deasupra cabanei, padurea ar mai fi oprit din impact.