G4Media.ro

FOTO Bibliotecarul Avram Iancu a finalizat, vineri, cursa de înot pe Rin,…

sursa foto: Avram Iancu /Facebook

FOTO Bibliotecarul Avram Iancu a finalizat, vineri, cursa de înot pe Rin, pentru susținerea aderării României la Schengen

Avram Iancu a finalizat, vineri, cursa de înot pe Rin, prin care a dorit să susţină, prin mijloacele sale, importanţa aderării României la Spaţiul Schengen, polisportivul din Petroşani reuşind să parcurgă întreg cursul fluviului în 48 de zile, relatează Agerpres.

De profesie bibliotecar, Avrem Iancu a înotat fără costum de neopren, el apreciind că efortul său, pe care l-a catalogat ca fiind „unul titanic şi de neimaginat”, reprezintă o „umilă” contribuţie la un mesaj care arată că dorinţa românilor este de a face parte din Spaţiul Schengen.

„După 48 de zile de eforturi fizice, psihice, logistice, financiare şi diplomatice am reuşit. Am ajuns la destinaţia finală a acestui înot dedicat în exclusivitate integrării României în Spaţiul Schengen. Deşi efortul meu a fost unul titanic şi de neimaginat, el reprezintă doar o mică şi umilă contribuţie la dorinţa noastră de a ne face auzit mesajul în lume: România este în Europa/România este Europa”, a notat Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.

La finalul cursei, Avram Iancu a fost aşteptat de un reprezentant al Ambasadei României din Olanda, consulul Bogdan Jâglău, care, îmbrăcat într-o vestă tricoloră, i-a înmânat o diploma şi un trofeu.

„Pe o ploaie câinească am fost aşteptat şi de un micuţ grup de români. Vă mulţumesc!”, scrie polisportivul din Petroşani.

Ca argumente la integrarea ţării noastre în Schengen, Iancu nominalizează mai multe personalităţi ale României, de la Nadia Comăneci sau Constantin Brâncuşi, până la Traian Vuia sau Petrache Poenaru, menţionând, totodată, că milioane de români lucrează acum în Europa.

„România a furnizat Europei şi omenirii oameni de valoare. Şi 4 milioane de români lucrează în Europa. Este nedrept să-i ţineţi pe aceşti oameni la cozi kilometrice, cu orele, când se întorc acasă de Paşte şi de Crăciun sau în concediile din timpul verii. Atât am putut eu să fac. Nu m-a pus nimeni să fac acest efort. Nu mi-a cerut-o nimeni. Şi nici nu m-a obligat cineva. Am simţit că sunt doar dator să fac şi eu ceva pentru ţara mea. Iar ce ştiu eu să fac mai bine este să înot”, este mesajul lui Avram Iancu.

În finalul mesajului său, bibliotecarul din Petroşani a ţinut să le mulţumească celor care l-au sprijinit pe parcursul înotului pe Rin, începând cu echipa sa de suport şi terminând cu românii din diaspora. Pe listă au fost menţionaţi şi membri ai personalului misiunilor diplomatice ale României din Germania şi Olanda, precum şi mai mulţi preoţi români care slujesc în străinătate.

Bibliotecarul Avram Iancu a luat startul, pe 16 iulie, în oraşul Konstanz, din Germania, în cursa prin care şi-a propus să străbată întreg cursul fluviului Rin pentru a susţine, prin înot de rezistenţă, proiectul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Sportivul din Petroşani a înotat cei 1.032 de kilometri ai fluviului Rin fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca în vara anului 2017, când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Românica nu merită efortul!

  2. Omul acesta chiar a făcut ceva, un efort personal, pentru a atrage atenția asupra nedreptății care i se face României.
    Felicitări!

  3. Io văz ca nu prea e vremelnic!

  4. Foarte frumos! Omul acesta traieste in ”pielea lui”, face ce crede el ca trebuie sa faca si poate sa faca. Dar cum am ajuns mai cu totii la concluzia ca Romania este un stat esuat, nu ma mir ca unele tari se opun intrarii Romaniei in Schengen. Romanii din afara sau din tara stau de doua ori pe an la cozi la granita, controale de pasapoarte. In timp ce traficantii de persoane, droguri, gunoaie, arme, tigari, nu pot fi inca opriti cu controale la granita. Pana nu o sa reluam serios lupta contra coruptiei de la Granite pana la Guvern, nu cred ca Romania va fi primita. Toate argumentatia politicienilor cu ” Romania merita” face parte din ciclul ne prefacem ca ei si facem tot cum vrem noi.

  5. Daca s-ar scrie o stire ca acest ‘polisportiv’ si polibibliotecar ‘avram iancu’ a inotat pina la luna si inapoi, pentru intrarrea in Schengen, ati inghiti minciuna fara sa clipiti, doar din ‘patriotism’.